Figyelmeztetést kapott Dániel Péter

2012. június 07. 16:14

Figyelmeztetésben részesítette és 407 forint eljárási költség megfizetésére kötelezte a bíróság Dániel Péter ügyvédet, amiért tavaly szeptemberben ketchuppal összekente az alaptörvényt. Dániel szerint ő csak politikai véleményét fejezte ki.

2012. június 07. 16:14

Figyelmeztetésben részesítette és 407 forint eljárási költség megfizetésére kötelezte a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság csütörtökön Dániel Péter ügyvédet, mert tavaly szeptemberben ketchuppal öntötte le az alaptörvényt a II. kerület polgármesteri hivatalában – derült ki az MTI-hez eljuttatott bírósági végzésből. Az első fokú döntés ellen nyolc napon belül lehet fellebbezni.

Az ügyben a II. kerületi önkormányzat tett feljelentést, szándékos rongálással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt. A bírósági végzés ismertette, hogy az ügyvéd egy 8-9 fős társaság tagjaként tavaly szeptember 6-án tett látogatást a polgármesteri hivatalban, ahol körbeállták az alaptörvény asztalát, fényképeket készítettek, majd távoztak. Ezt követően a hivatal egyik dolgozója vette észre, hogy az alaptörvényt kör alakban leöntötték ketchuppal. 

Dániel Péter elismerte a tettet, de a szabálysértés tényét nem; a történteket politikai véleménynyilvánításnak nevezte. A bíróság ugyanakkor nem fogadta el az önkormányzat által kért több mint 21 ezer forintos kárértéket; az eljárási költséget 407 forintban határozta meg, amely magában foglalta az új dokumentum költségeit. Az ügyvéd csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy gondolkodik a fellebbezésen, a bíróság döntését pedig gyakorlatilag a felmentéssel egyenértékűnek tartja.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pikkpakk
2012. június 08. 07:39
Dicséretet érdemel,nem pedig büntetést....:)
krisztoforo48
2012. június 08. 07:28
A vád nem volt megfelelő!
HSL
2012. június 07. 22:34
DP-t elsőként állítja falhoz a forradalom
Viktus
2012. június 07. 22:26
A szobor öntögetésben meg még ismeretlen tettesként fut ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!