Megszűnt a járadék, Kudlik Julinak és Vitray Tamásnak sem szóltak

2012. május 09. 10:26

A Magyar Televízió 10 örökös tagja májustól nem kapja a havi 240 ezer forintos életjáradékot; az érintettek erről csak az újságból értesültek – közölte a Népszava.

2012. május 09. 10:26

A Magyar Televízió 10 örökös tagja májustól nem kapja a havi 240 ezer forintos életjáradékot – közölte a Népszava, emlékeztetve: örökös tagok eredetileg 12-en voltak, de az időközben elhunytak helyére egy idő után nem választott új tagokat a kuratórium. A cikk szerint az MTV a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot (MTVA) értesítette a járadék megszüntetéséről, az érintettek azonban csak az újságban szembesültek a hírrel.

Vitray Tamás, az ügyben szintén érintett tévériporter, műsorvezető a Népszavának elmondta: valóban nem kapott értesítést a havi 240 ezer forint megvonásáról. Hozzátette: „az úr adta, az úr vette el”.

A köztévé 2004-ben hozta létre az Örökös Tag Alapítványt azért, hogy „részben törlessze régi adósságát a magyar közszolgálati televíziózás nagy öregjeivel szemben”. Az MTV szerint az intézmény új, törvényileg meghatározott költségvetése nem teszi lehetővé, hogy az Örökös Tag Alapítványt a továbbiakban támogassa.

Az örökös tagok: Balogh Mária, Bíró Miklós, Bednai Nándor, Horváth Lóránt, Horváth Ádám, Horváth Pál, Kudlik Júlia, Lénárt István, Vitray Tamás és Mihályfi Imre. Elhunyt már Czabarka György, Sík Igor, Vértessy Sándor, Bíró Istvánné, Antal Imre, Kézdy Lóránt, Mahrer Emil és Palásty Pál is.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2012. október 26. 17:52
Ha tényleg az újságból tudták meg az nagy baj.Annál már csak az a nagyobb baj,hogy kapták.Ezen az alapon még nagyon sokan kaphatták volna.Gondolom megvan a tisztességes nyugdíjuk,és még mellette dolgoznak is.Nem lehet minden szakmában a nemzet 12-jét megválasztani.
smogger
2012. május 23. 19:12
Szerintem helyes hogy kapták és felháborító, hogy már nem. Főleg Kudlik, aki aztán minden megtett agg kora ellenére, hogy támogassa a féleszűt.Nagy skandallum, ha nem kap érte némi alamizsnát.De gfondolom lesz egy nem nyilvámnos mdja annak, hogy a vezér kifejezze háláját......Talán, mint a Közgép szóvivője.....netán a felcsúti stadion háziasszonya, hogy tippket adjak.
trendo
2012. május 18. 17:36
Igazságtalannak tartom olyan emberek busás javadalmazását, akik egész életükben az átlag életszínvonal feletti nívón éltek. Teljesítményeiket elismerték, kifizették. Hajdani magas jövedelmük után nyilván nem filléres nyugdíjat kapnak. Bőven volt idejük, módjuk magukról gondoskodni, megtakarítani, sőt akár befektetni. Tessék most már távozni a kasszától! Ugyanezt gondolom nemcsak a tévésekről, de a "Nemzet" színészeiről és sportolóiról is. Minden monológért, gólért, rekordért és éremért lerótta már a közösség a háláját.
Krupp Skya
2012. május 18. 17:36
Mint a nyugdíjas klubotok 2008-ban, hogy ne csak a 13.havit vegye el a kormány menjen le egész 10 hónapig Nem várhatják el, -hogy a kormány aki önhibáján kivül ilyen szar helyzetbe került Bokros miatt, mert a Panama Lajos csak a fele nyuddíjat vette el az egész helyet- hogy még nyugdíjat is fizessen a gojoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!