Matolcsy: Az Európai Birodalom megbukott

2012. május 31. 10:18

Matolcsy György a csütörtökön megjelent Heti Válaszban kijelenti: az eurózóna ellen valutaháború folyik, amiből ki kell maradnunk. Belátható időn belül nem kell belépnünk az eurózónába, amihez el kell kerülni, hogy az unió Európai Birodalommá alakuljon, „rákényszerítve bennünket a belépésre” – fejti ki a miniszter.

2012. május 31. 10:18

Az eurózóna ellen valutaháború folyik, ebből ki kell maradnunk – írta Matolcsy György a csütörtökön megjelent Heti Válaszban. A nemzetgazdasági miniszter jegyzetében kifejti, belátható időn belül nem kell belépnünk az eurózónába, amihez el kell kerülni, hogy az unió Európai Birodalommá alakuljon, „rákényszerítve bennünket a belépésre”.

A miniszter Robert Kagan, a Brookings Intézet vezető kutatójának legújabb, a The world America made címet viselő könyve kapcsán kifejti, „Magyarország számára kedvező a békés, amerikai világrenden alapuló korszak.” Hozzáteszi, a béke kifejezés kissé megtévesztő, mert az eurózóna ellen valutaháború folyik. A miniszter cikkében kifejti azt is, hogy az EU birodalmi központosítása, „tehát Brüsszel további megerősítése a gazdasági felemelkedéshez szükséges önrendelkezés elvételét jelentené a magyar államtól, ami nem érdekünk”.
 
Matolcsy György szerint „az EU központi megerősítése 2008 után nem járt sikerrel, épp fordítva: az Európai Bizottság sorra hozott hibás politikai és pénzügyi döntéseket. Rosszul kezeli a válságot az euróövezetben, nem képes megállítani Európa globális gazdasági súlyának gyors hanyatlását.” A miniszter megállapítja azt is, hogy az „Európai Birodalom még létrejötte előtt megbukott. Térjünk vissza a Nemzetek Európája gondolathoz!” – fejezi be Az Amerikai világrend című írását.

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. május 31. 15:25
A felnövekvő fiatlság nem fogja sokáig hagyni, hogy az "egyfészekaljbólvalók" uarkodjanak felettük, egyben az Európai Egyesült Államok birodalom megvalósulását sem, mert hiába ment el 40 ezer fiatal nyugatra, a többség itt maradt, és itt akar vagy kénytelen boldogulni. Az ifjúság meg fogja ragadni magának a hatalmat, de könyörtelen lesz az előttük regnálókkal szemben. Jelenleg ennek az "egyfészekaljbólvalók" egyetlen alternatívája a JOBBIK, amely rendezett országgyűlési jelenléttel rendelkezik. Az Orbánrezsim egy bozótvágó, de végcél a Fidesz nem lehet, mert a céljukat csak a JOBBIK teljesíthti be (vagy a 4K). Ilyen országkizsákmányolást a nép fiai nem sokág fognak tűrni, mert átláttak a szándékokon. Éljen a Magyar Királyság!
antioxi
2012. május 31. 15:22
Igaza van Matolcsynak: hamvában holt a jelenlegi EU. Bármilyen jó szándék is vezette a tervezőket anno a kezdetekben ("szén- és acél közösség" és a "big-bang" idején) - gondolom, hogy az amik vastagon benne voltak a megalkotásában, elkerülendő egy új világháborút -:). Talán igazuk is volt, ki tudja?! Olyan nagyok az EU-s országok közötti gazdasági-, kultúrális-, történelmi fejlettségbeli különbségek, hogy ezeket nem lehet áthidalni, csak történelmi (20-50 éves) távlatokban, ha egyáltalán. Illetve lehet(ett), de annak az ára a jelenlegi óriási krizis: a görög-, spanyol-, olasz-, porutugál-, ir-, stb. hitel válság." Talán jobb lenne visszatérni az "egyéni" (=nemzetállami-) megoldásokhoz, de ehhez az kell(ene), hogy az egyes államok hitelének felét-harmadát "leirnák", azaz a bankok lenyeljék. Ez maga a 3. világ háború - ne legyen!
Ouroboros
2012. május 31. 15:11
Nem nagy meglátás, Matolcsyn kívül mindenki megbukhat ezen a világon.
Csigorin
2012. május 31. 14:38
"belátható időn belül nem kell belépnünk az eurózónába" mert ugye azok annyira eroltetik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!