Szervezet alakult a közmédiás dolgozókért

2012. április 08. 09:30

Egyesült Média Szakszervezet (EMSZ) néven új érdekvédő szervezet alakult a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA). Ennek célja a közmédia dolgozóinak az eddigiekhez képest hatékonyabb, erőteljesebb és egységesebb védelme.

2012. április 08. 09:30

Csütörtökön Egyesült Média Szakszervezet (EMSZ) néven új érdekvédő szervezet alakult a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA), a szakszervezeti mozgalom várható átalakulásának egyik első jeleként. Ennek célja a közmédia dolgozóinak az eddigiekhez képest hatékonyabb, erőteljesebb és egységesebb védelme. Erre várhatóan alapot nyújt az egységes szervezet, a háttér és a meglévő érdekvédelmi tapasztalat, az EMSZ ugyanis nem a már létező szakszervezetek egyesülésével, hanem azok tagjaiból jött létre, önállóan működő egységként – olvasható közleményükben.

„A Munka törvénykönyve rövidesen életbelépő változásával a szakszervezeti erők koncentrálására lesz szükség, ezt készíti elő az új szervezet alapítása. Az eddigi szakszervezetek egyelőre változatlan formában önállóan tevékenykednek tovább, a távolabbi cél azonban kisebb számú, erősebb szervezet kialakítása. A kezdeményezés példa értékű lehet, a kormányzati intézkedések nyomán előállt helyzetből csak az egység, az erők összefogása jelenthet kiutat a teljes szakszervezeti mozgalom számára. Az új tömörülés alapító dokumentumát eddig 5 régebbi szervezet vezetői, tagjai közül írták alá, a következő napokban várhatóan többen is csatlakoznak. Az új szakszervezet, az EMSZ elnökévé Lázár Andrást, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának alelnökét, a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökét választották meg.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!