Részeg hírolvasó a Kossuthon?

2012. április 09. 08:18

Botrányba fulladt az MR1 Kossuth Rádió vasárnap reggeli hírműsora, miután a műsorvezető nem tudta felolvasni a híreket, majd káromkodni kezdett. A közrádió rosszullétre hivatkozva elnézést kért, a kommentelők szerint azonban egyértelműen részeg volt az asszony.

2012. április 09. 08:18

„Sajnálatos módon 2012. április 8-án, vasárnap 6 órakor a korrektül megszerkesztett hírek a Kossuth Rádióban a hírolvasó rosszulléte miatt zavarosan és hibásan hangzottak el. A Magyar Rádió Zrt. vezetése megértést és elnézést kér mindazoktól, akiket akaratlanul is megsérthettek vagy megbánthattak az elhangzottak.” – írta Facebook-oldalán az MR1 Kossuth Rádió. A vasárnap reggeli hírek Auth Magda szájából hangzottak el – korántsem megszokott módon. A hallgatók kommentjeiből az derült ki, a hírolvasó ittas lehetett. A rádió online hangtárából vasárnap este törölték a felvételt.

Az Index az ügyről azt írta, Auth Magda többször bakizott, újra nekifutott a hírek felolvasásának, majd elszakadt nála a cérna, és káromkodásokkal fűszerezte a híreket. Munkatársai a sporthírek felolvasásával próbálták volna elhallgattatni a Authot, a nő azonban tovább véleményezte a híreket.

A portál emlékeztetett: Auth Magda 2002-ben a Bolgár György távozásáról szóló hírt azzal a megjegyzéssel illette, hogy „na végre”. A rádió akkor közleményben kért elnézést a hallgatóktól, és elhatárolódott a megjegyzéstől.

A 2012. április 8-i felvétel a Népszabadság Online-on meghallgatható.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2012. december 12. 21:49
"Nem értem ezeket a pufajkás büdöskommunistákat..." ------- 45 óta még mindig azok vannak hatalmon, mit nem értesz rajtuk?
Yuing
2012. április 11. 09:37
Halottam a műsort, részeg volt az biztos. Szégyen hogy ilyen megtörténhet a közszolgálati médiánál. Sorozatos botrányokat hozott orbán média világa. Vagy gyurcsány a hibás ezért is ?
Yuing
2012. április 11. 09:37
"Ismertetésük szerint a munkatársak intézkedésének köszönhetően Auth Magdát kórházba szállították, gyógykezelése jelenleg is tart." Bizonyára hosszabb időt fog igénybe venni az elvonókúra.
soto
2012. április 11. 09:36
Akárhogy is volt, ez a kis intermezzo lényegtelen a bemondónő munkásságában. Az elektronikus médiumok elképesztő hatékonysággal rombolják a szép magyar nyelvet. Szerencsére vannak még kifogástalan magyarsággal beszélő személyiségek, mint például Auth Magda, Varga János, de már nem a minőség a jellemző. Mostanában olyan tehetségtelen, beszédhibás szerkesztők, tudósítók, riporterek szólalnak meg, akik Körmendy László, Bőzsöny Ferenc idejében nemhogy a mikrofonig, de a Magyar Rádió vagy a Magyar Televízió portájáig sem jutottak volna el. Auth Magda nagy érték. Vigyázzon rá a Magyar Rádió! Szép orgánummal, mintaszerűen beszél: a mondatvezetése jól ível, a mondat értelmének megfelelően hangsúlyoz és ritmizál, a dallamvezetése kifogástalan, a modulációja tökéletes, a hangképzése tiszta. Még bakikkal teletűzdelve is jobb, mint az exibicionista „médiasztárok”, akik magyar szavakat darálnak, de nem magyarul beszélnek. Auth Magda beszéde zenél. A hangja úgy szól, mint egy Steinway, amikor Kocsis Zoltán zongorázik. Egy baja van: keveset szerepel a legszínvonalasabb médiumban, a Bartók Rádióban. Pedig a szakmai csúcsteljesítmény az, amikor Auth Magda a bemondó és Bősze Ádám a műsorvezető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!