15 milliárd focira a sportági adókedvezményből

2012. április 26. 13:40

Matolcsy György írásbeli kérdésre adott válasza szerint hozzávetőleg 15 milliárd forint többletforráshoz jut a labdarúgás a a társasági adóból érvényesíthető adókedvezményből. Az adóforintok nem célzottan és közvetlenül állami támogatásként kerülnek a sportszervezetekhez, hanem a vállalkozások döntésével.

2012. április 26. 13:40

Hozzávetőleg 15 milliárd forint többletforráshoz jut a labdarúgás a sportágfejlesztési adókedvezmény eredményeként a kormány várakozása szerint – válaszolta Matolcsy György a Demokratikus Koalícióhoz tartozó Oláh Lajos független képviselő írásbeli kérdésére. Emlékeztetett arra, hogy a kormány a társasági adóból érvényesíthető adókedvezménnyel ösztönzi a látványcsapatsportokat támogató vállalkozásokat, amelyek a juttatáskor, majd a rákövetkező három adóévben a fizetendő társasági adó 70 százalékáig terjedő kedvezményt érvényesíthetnek.

Ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az adóforintok nem célzottan és közvetlenül állami támogatásként kerülnek a sportszervezetekhez, hanem a vállalkozások döntésével. Ez azért fontos, mert a feltett kérdésre, hogy mekkora összeghez jut így a labdarúgás, csak a társaságiadó-bevallás után adható pontos válasz. A gazdasági tárca vezetője mindenesetre úgy kalkulál, hogy a kiállított támogatási igazolások összértékénél kevesebb, hozzávetőleg 15 milliárd forint lesz a többletforrás.

A sportszervezetek és a szakszövetség a pályázatokon összesen 25,1 milliárd forint támogatásra tartottak igényt, a támogatási igazolást 17,2 milliárd forintról állítottak ki. A miniszter szerint az eddigi tapasztalatok szerint a vállalkozások nagy része teljesíteni is fogja támogatási ígéretét.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Elinor Yosef
2012. április 26. 20:31
Szeretnék egy olyan miniszterelnököt, akinek az egészségügy a hobbija. A feleségének meg az oktatás.
Németh György
2012. április 26. 19:31
A „látványcsapatsport” labdarúgás, már nem sport, inkább mutatványos üzlet, miért kell támogatni?
kukagyerek
2012. április 26. 18:33
"15 milliárd focira a sportági adókedvezményből" --------- Erre van zseton, szarházi banda! De tisztességes fizetést adni annak aki dolgozik, arra nincs.
Viktus
2012. április 26. 15:52
Javasolják a kormánynak, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a pénzügyi tranzakciós illeték és a telekommunikációs adó tervezett mértékét a nehéz helyzetben lévő családok esetében csökkentsék, vagy egyáltalán ne vezessék be - közölte Selmezci Gabriella, a kormánypárt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ragaszkodik a Fidesz a magánszemélyek végkielégítését sújtó 98 százalékos különadó megtartásához, amit a Széll Kálmán Terv 2.0 a tervek szerint megszüntetne - jelentette ki a Selmeczi Gabriella szóvivő. http://hvg.hu/itthon/20120426_telekomado_vegkielegites_selmeczi Ez érdekes lesz ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!