Véletlenül szavazták meg a Balsai-jelentést az MSZP-s képviselők

2012. március 13. 13:46

Tévedésből szavazta meg négy MSZP-s képviselő a 2006 őszi rendőri erőszakot vizsgáló Balsai-jelentés elfogadását.

2012. március 13. 13:46

Az Országgyűlés hétfő este 279 igen szavazattal, 11 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett hagyta jóvá a Balsai-jelentést. Az MSZP-frakció nagy többsége távol maradt a szavazástól, négy politikusa – Harangozó Gábor, Kovács László, Molnár Zsolt és Pál Béla – azonban igent nyomott. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke ezért nyílt levélben kért választ Mesterházy Attilától a négy szocialista politikus szavazatával kapcsolatban.

Harangozó Gábor, Kovács László, Molnár Zsolt és Pál Béla közös közleményükben azt írták: tévedésből nyomtak gombot, ezért mind a négyen elnézést kérnek a választóiktól, és ismételten kijelentik, hogy a Balsai-jelentésben foglaltakkal nem értenek egyet, azokat elutasítják. Szerintük a Balsai-jelentés politikai prekoncepciót kíván szolgálni, amelyben csupán a politikai ellenfelek kiiktatása a cél. Hangsúlyozzák, hogy az MSZP álláspontja szerint az erőszak törvénytelen alkalmazóinak – legyenek akár a durva túlkapásokat elkövető rendőrök, akár a 319 sérült rendőr megtámadói – törvény előtt felelniük kell. Úgy vélik, alapos vizsgálat szükséges ahhoz is, hogy miért bizonyult a rendőrség erőtlennek, és milyen intézkedések szükségesek a jövőben, hogy a rendőri intézkedések törvényesek, arányosak legyenek és az állampolgári jogokat mindenképpen tiszteletben tartsák.

A négy szocialista politikus szerint el fog jönni annak az ideje, amikor a 2006 őszi események kapcsán is objektíven meg lehet ítélni az akkori kormány esetleges felelősségét, a rendőrség szakmai hibáit és annak az ellenzéki pártnak a felelősségét is, amelyik nem határolódott el kellően az utcai randalírozóktól, nem csillapította, hanem szította a feszültségeket, és a feszült légkörben felelőtlen módon szervezett tömegrendezvényt.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nick:Hornby
2012. március 13. 20:07
Hibázott a 4 muskétás. Na és! Nem az első eset. Végig tévedték a nyolc évet és még mindig ott alszanak a parlamentben.
Soma
2012. március 13. 19:55
Iszonyatosan nehéz lehet különbséget tenni az Igen, Nem , Tartózkodik "gombok" között. Amúgy meg sohasem értettem, miért kell valakinek ordibálnia, hogy mit szavazzon a frakció? Ezért kár fenntartani az egészet!
gatter
2012. március 13. 19:21
"tévedésből nyomtak gombot, ezért mind a négyen elnézést kérnek a választóiktól" Bocsánat ! Véletlenül egy pillanatra becsületesek voltunk , de ígérjük soha többé nem fordul elő !
kukagyerek
2012. március 13. 16:40
"Véletlenül szavazták meg a Balsai-jelentést az MSZP-s képviselők" ----------------- Ezen a szellemi szinten, nem kis feladat kiválasztani két gomb közül a megfelelőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!