Raffael Sándor beismerte Cozma megölését

2012. március 30. 14:53

A Cozma-ügy másodfokú tárgyalásán, az utolsó szó jogán Raffael Sándor azt mondta, csak ő felelős egyedül Marian Cozmának, az MKB Veszprém román kézilabdázójának haláláért. Mint mondta, nem akart gyilkos lenni, testi sértést akart elkövetni.

2012. március 30. 14:53

Magára vállalta Marian Cozma megölését az utolsó szó jogán felszólalva Raffael Sándor pénteken a Győri Ítélőtáblán, a Cozma-gyilkosság másodfokú tárgyalásán. „Nagyon sajnálom, ami történt, senkinek nem akartam a halálát” – mondta. Hozzátette: „én vagyok egyedül felelős Marian Cozma haláláért”. „Nem akartam gyilkos lenni, testi sértést akartam elkövetni” – bizonygatta, miután hosszasan sorolta, hogy szerinte milyen ellentmondások és pontatlanságok tarkítják a vele kapcsolatos bizonyítékokat, vallomásokat. Raffaelt tavaly júniusban, első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Veszprém Megyei Bíróság azzal a kikötéssel, hogy legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

Az első fokon szintén életfogytig tartó fegyházra ítélt Németh Győző az utolsó szó jogán megjegyezte: „ártatlan nem vagyok”. Kijelentette: bátran viseli a rá kiszabott büntetést, de nem ölt meg senkit. Kitért arra is, hogy emberölés kísérletével két és fél évi eljárás után gyanúsították meg, bár nem került elő semmilyen új információ. „Bármit megtennék, hogy visszacsináljam” – mondta. Hozzátette: ha megtehetné, odaadná a veséjét Pesicnek. Jelezte: minden vagyonáról lemond, hogy enyhíteni tudja a sértettek fájdalmát. Azt kérte a fellebbviteli tanácstól, hogy olyan büntetést mérjenek rá, amelyet letöltve, „a hibákból okulva egy új, jó életet” kezdhet.

Szintén az ellene felhozott bizonyítékok közötti ellentmondásokat elemezte az utolsó szó jogán a szintén társtettesként elkövetett emberölés és testi sértés kísérlete miatt első fokon elítélt Sztojka Iván. Kiemelte: a tévéből értesült arról, hogy halottja van a verekedésnek, és ő volt az első, aki feladta magát a rendőrségen. Mint mondta, egy ellene korábban folyó eljárás, az ott tapasztaltak alapján arra számított, hogy tisztességes eljárásban tisztázhatja magát. Szerinte ezzel szemben „itt nem volt tisztességes eljárás”, mert a magyarországi romák lejáratása volt a cél. „Én nem követtem el ezeket a bűncselekményeket” – fogalmazott. Hozzátette: „sajnálom, ami történt, de én nem tudok elnézést kérni a sértettektől”.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. március 31. 08:16
Vissza kell állítani a halálbüntetést!!!!!
mer'kaba
2012. március 31. 04:24
Nekem azt tanították, hogy ölni, lopni, csalni, hazudni, és persze félrekúrni igen nagy istentelenség. A kersztény hit szerint. Mégis hogy van az, hogy ezek mellett a tittételek mellet, emberek szinte tömege eltűri a hazugságot, a lopást, a csalást, és mentséget talán még a az ölésre is? Vajon Jézus tényleg így tette volna? Vagy nem tett volna semmit, csak hetente, vagy kéthetente eljárt volna a templomba?
mer'kaba
2012. március 31. 03:41
Én a Főváros leghúzósabb részén lakom, de csak az alacsony ingatlanárak, és a fennségesen magas mennyezet, meg a hatalmas terek, és a három méteres igazi faajtók miatt. Nem azért, de járok-kelek is az utcákon, és olyankor természetesen hallgatózom is. Mit mondjak, néha hallok és látok elképesztő dolgokat. Mondjuk jó pár éve, és mondjuk minden nap. Én azt gondolom, így, az abszolút eukonform életemen át nézve, szinte csak járókelőként, hogy van olyan, hogy a társadalom áldozata. Persze nem így, hogy a társadalomé, hanem sajnos a saját kultúrájának és a térsadalmának az áldozata.
OrangeOrder
2012. március 31. 01:31
Igen, a szúrás, a kés megforgatás a szívben az testi sértés, klassszikus. Hát igen, tényleg lényegtelen ez, most, hogy Köztársasági elnök urunk plagizált, az sokkal DURVÁBB.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!