Jövőre lesznek végleges népszámlálási adatok

2012. március 27. 09:51

Az eredeti tervekhez képest több mint két hónappal később, 2013 elején lesznek végleges népszámlálási adatok.

2012. március 27. 09:51

Virágh Eszter, a népszámlálás szóvivője az FN24-nek elmondta, jelenleg azt vizsgálják, hogy a népszámlálási kérdőívek fizikailag alkalmasak-e. A laprevízió és az utóvizsgálat során pedig azt ellenőrzik, hogy nincs-e duplikáció, például az albérletben élőket nem számolták-e két helyen. Hozzátette: ezzel 1-2 napon belül elkészülnek.

Az adatbevitelnél azonban van némi csúszás, a legújabb rendelet szerint május 15-éig kell elkezdeni a lapok digitalizálását. A végleges adatok a tervek szerint idén december végére születtek volna meg, a 2-2,5 hónapos csúszás miatt azonban ez 2013 elejére tolódik. Korábban úgy tervezték, hogy már március 1-én megkezdik a kérdőívek feldolgozását, de a pályáztatás elhúzódott, és a Közbeszerzési Hivatal néhány határozata is csúszást okozott. A feladatot egyébként az Educatio Kft. kapta meg, az adatok digitalizálásban közfoglalkoztatottak is részt vesznek.

A KSH kedden számol be az előzetes adatokról, amelyek azonban nem a kérdőívek adatai, hanem a számlálóbiztosok és a felülvizsgáló munkatársak összesítései alapján születtek meg. Ebben olyan alapinformációkat közölnek, mint hogy hányan élnek Magyarországon, milyen a nemi összetétel, hány lakás van, illetve közlik a megyénkénti adatokat is.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2012. március 27. 12:18
Remélem, kihozzák hajszállal 10 millió fölé ;)
buckafej
2012. március 27. 11:01
Tekintve, hogy 10 évente van, mit számít a csúszás? Gondolom senki nem rágja a körmét izgalmában. Engem csak az érdekel, hogy a falunkban, hány kisebbség él, mert ha 30-nál kevesebb, akkor lőttek a kamu kisebbségi önkormányzatoknak.
blogen
2012. március 27. 10:59
Egyszerűen lenyűgöző, hogy amit már száz éve még csak néhány hónap alatt tudtunk megoldani egy háromszor ekkora királyságban, az ma már a társadalom, a termelőerők és a bürokrácia általános fejlődésének és a mindenkori magyar kormányzatok növekvő kompetenciájának hála másfél évnél hamarabb is meglesz!
kukagyerek
2012. március 27. 10:54
"Jövőre lesznek végleges népszámlálási adatok" -------- Ilyen sokáig tart kiagyalni, hogy mi legyen az eredmény?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!