A sajtószabadságért is tüntettek

2012. március 16. 09:41

A sajtószabadságért is kiállt március 15-én a Milla: tüntetésükön beszédet mondott többek között Molnár Péter, a Fidesz egyik alapítója, egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő, Pikó András, a Klubrádió főszerkesztő-helyettese, valamint Nagy Navarro Balázs, a Tiszta Kezek Mozgalmának egyik alapítója, a Televíziós és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnöke.

2012. március 16. 09:41

Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) nevű civil szerveződés csütörtöki, ünnepi rendezvényén beiktatták az alternatív köztársasági elnökké választott Pityinger László (Dopeman) rappert. A rendezvény idejére a Erzsébet híd pesti hídfője és a Városház utca között zsúfolásig megtelt a Szabad sajtó útja és a Kossuth Lajos utca.

A tüntetésen beszédet mondott többek között Molnár Péter, a Fidesz egyik alapítója, egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő, aki olyan médiatanács felállítását sürgette, amely – fogalmazott – nem szégyen, hanem követendő példa lesz Európában. Közölte, hogy az alapvető jogok biztosához fordul, kezdeményezve a médiatanács alkotmánybírósági vizsgálatát, s a hallgatóságot is erre buzdította.

Pikó András, a Klubrádió főszerkesztő-helyettese, a Hadd szóljon! Egyesület nevében azt mondta: a Klubrádió ügye szerdán győzött, s szerinte ez „a civil összefogás első, igazi, látványos győzelme volt”.

Nagy Navarro Balázs, a Tiszta Kezek Mozgalmának egyik alapítója, a Televíziós és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke úgy fogalmazott: „egy maroknyi újságíró bebizonyította, hogy nem lehet mindenkit megfélemlíteni, elhallgattatni”. Közölte, tisztességes tájékoztatásra van szükség, s támogatást kér egy alternatív közmédia kialakításához. A budapesti rendezvényen összegyűlt tömegben a Szolidaritás és a DK transzparensei is megjelentek.

A Milla budapesti demonstrációján részt vett mintegy harminc, Franciaországból érkezett fiatal is, akik „Összefogás, Magyarország” feliratú magyar zászlót a kabátjukra tűzve fejezték ki a szolidaritásukat a magyar demokrácia ügyével.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2012. március 18. 15:47
Azt a tízezret nyugodtan szorozd meg tízzel. Óvatos becslések szerint is 70 és százezer között volt a résztvevők száma. Lehetetlen lefotózni a résztvevőket, de ezen a képen sejteni lehet, hogy valóban százezres tömegről van szó. http://www.szigetiadam.hu/wp-content/uploads/2012/03/milla_2012.03.15_2_small.swf
OrangeOrder
2012. március 17. 20:01
"A Milla budapesti demonstrációján részt vett mintegy harminc, Franciaországból érkezett fiatal is, akik „Összefogás, Magyarország” feliratú magyar zászlót a kabátjukra tűzve fejezték ki a szolidaritásukat a magyar demokrácia ügyével." LOL, egyenként kellett volna őket kalodába zárni a vásártéren, hogy minden arra járó lengyel zarándok kigúnyolhassa és megdobálhassa őket :)))
novara
2012. március 16. 22:14
A Magyar sajtószabadságért egyesület tiltakozott a sajtószabadságért is... Akkor még miért? Ingyen iskolatej,3.60as kenyér,ingyen BKV,MTV-s szabadkassza???
balbako_
2012. március 16. 22:13
"A Klubrádió ügye szerdán győzött, s szerinte ez „a civil összefogás első, igazi, látványos győzelme volt”. Egy lófaszt! A bíróság ítélt első fokon. A civil összefogás meg ott sem volt. De, ha már itt tartunk akkor megdőlt az a koholt vád - amit a Klub rádió is buzgón terjeszt - hogy nincs sajtószabadság, ugyanis ahol a bíróság döntése a mérvadó, akkor ott szabadság van de nagyon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!