Néhány tízezer forintot kaphatnak az egészségügyi dolgozók

2012. február 09. 10:54

Szócska Miklós néhány tízezer forintos béremelésre tett ajánlatot az egészségügyi érdekvédőkkel folytatott tárgyaláson. A többlet pénz azonban nem jár majd minden orvosnak.

2012. február 09. 10:54

A Népszabadság értesülései szerint konkrét összegű, néhány tízezer forintos pluszpénzre tett ajánlatot szerdán Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az egészségügyi érdekvédőkkel folytatott tárgyalásokon. Nem minden orvosnak jár majd a béremelés, a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, az alapellátásban dolgozó fogorvosok kimaradnak a körből. Az érdekvédők, köztük a Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ) a következő napokban döntenek arról, hogy az ajánlat elég-e a tiltakozó akciók felfüggesztéséhez.

Bélteczki János, a MOSZ elnöke a Népszabadságnak elmondta, első lépésként elég a Szócska által ajánlott 30 milliárdos forrás, ha a béremelés 2014 januárjáig eléri a nettó 100 ezer forintot. Ragaszkodnak viszont ahhoz, hogy jogszabályban kapjanak garanciát arra, hogy az alapellátók sem maradnak ki végleg a béremelésből.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2012. február 09. 12:43
A háziorvosok átlagéletkora 55 év felett van és nincs utánpótlás. Többszázezer embernek egyáltalán nincs háziorvosa. Ugyanakkor a "gonosz és haldokló nyugaton" nagyon keresik az "első lépcsős" háziorvosokat. Toborozzák is őket "ezerrel". Szóval ez egy igazán bölcs és előrelátó döntés volt, amennyiben a Magyarországon kívüli EU állampolgárok egészségügyi ellátásának a javítása volt a cél...
Zázrivecz
2012. február 09. 12:41
"ha a béremelés 2014 januárjáig eléri a nettó 100 ezer forintot" A többi közalkalmazott meg le van szarva, csak nektek legyen meg a min 100 000 Ft nettó.
cutcopy
2012. február 09. 11:31
"néhány tízezer forintos pluszpénz" Amikor kevesebb az adóátmenet miatt akkor kőkemény létfontosságú ezresek, amikor emelik akkor csekélyke néhány tízezer.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!