MSZP: Orbán nem állt elő gazdaságpolitikai programmal

2012. február 08. 16:24

Józsa István, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján azért bírálta a miniszterelnököt, mert évértékelő beszédében nem állt elő gazdaságpolitikai programmal, ellenben kitartott az egykulcsos személyi jövedelemadó mellett.

2012. február 08. 16:24

Józsa István, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: az adójóváírás megszüntetése miatt nagyjából hárommillió ember járt rosszul, a kormányfő azonban továbbra sem tágít az igazságtalan adórendszertől és annak vélt előnyeit sulykolja. A politikus kritizálta Orbán Viktor évértékelő beszédét azért is, mert szerinte nem javította az ország nemzetközi megítélését. Józsa cinikusnak és pökhendinek nevezte a kormányfő hasonlatát, amely az alkohol és Európa között vont párhuzamot, mondván, hogy mindkettő nagy dolgokra inspirál, de megakadályozza elérésüket.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor sikernek nevezte az államadósság csökkentését, Józsa kijelentette: az államadósság nem csökkent, sőt: 2011 őszére magasabb szintet ért el, mint ahol 2009 vagy 2010 végén állt. A frakcióvezető-helyettes arra is rámutatott, hogy a kormány nem tudott kiszámítható gazdasági és jogi környezetet teremteni. Véleménye szerint ez is az oka annak, hogy a Nokia szerdán 2300 ember elbocsátását jelentette be komáromi üzeméből, amit a szocialista képviselő – meg nem erősített hírekre hivatkozva – az adóhatóság vizsgálataival is összefüggésbe hozott.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2012. február 08. 20:01
az adóhatósági vizsgálattal a Nokiánál mit próbált sugallni az elvtárs ? A Nokia adócsaló vagy az adóhatóság jogtalanul lépett fel a Nokiával szemben ? Remélem a Nokia vagy a NAV rákérdez erre.
korona
2012. február 08. 17:29
De az MSZP se álljon elő a saját gazdaságpolitikai elképzeléseivel, mert megtapasztaltuk vagy inkább megszenvedtük "jótétményeit". Az MSZP már ne is szóljon semmit többet, és örüljönek mind egyenként is, hogy még nincsenek hűvösön. Ha okosak, akkor feloszlatják magukat és elmennek nyugdíjba lapítani.
imres
2012. február 08. 17:25
Ezek olyanok, mint a kiselefánt. Nehezen tanul, könnyen felejt. Nem azt mondta Orbán, hogy ne azt figyeljék amit mond, hanem amit tesz? :) Idióták.
packó_
2012. február 08. 17:07
Hazám szégyene ez a "szoci" párt. 2014-be eltűnnek. Józsa mondhatja a magáét a sarki kocsmában, az való nekik. Ezt a helyzetet ők hozták össze. Szemetek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!