Fischer Ádám az Európai Néppárttól kér segítséget

2012. február 01. 17:02

A karmester szerint a Néppárt EP-frakciójának kellene nyomást gyakorolnia a Fideszre az Új Színház-ügy kapcsán. Fischer szerint a kormányzó párt kapcsolata rasszista és antiszemita csoportokkal szorosabb, mint ahogyan a nyilvánosság számára látható.

2012. február 01. 17:02

Az Európai Parlament néppárti delegációjához írt levelet Fischer Ádám karmester az Új Színház új igazgatójának hivatalba lépése kapcsán. A művész felhívása szerint Dörner György igazgató „a magyar antiszemitizmus doyenje, Csurka István szellemében óhajtja vezetni a színházat”. Ijesztőnek tartja azt is, hogy „a kormányzó párt kapcsolata rasszista és antiszemita csoportokkal láthatóan szorosabb, mint ahogyan a nyilvánosság számára látható, illetve vélelmezhető volt”. Fischer felkérte a frakció tagjait, hogy gyakoroljanak nyomást a Fideszre.

A karmester az MTI-nek nyilatkozva elmondta: nem az volt a célja, hogy bárkit is pellengérre állítson. Hozzátette: már akkor úgy gondolná, hogy kezdeményezésével sokat elért, ha levele nyomán párbeszéd kezdődne a témáról.
 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. február 02. 09:29
Fischer ezzel a lépésével kiírta magát a demokráciából.
Talibán
2012. február 02. 08:45
Aki a hazáról árulkodik=hazaáruló.
drieno
2012. február 01. 22:57
az ensz segítségét kérem érjék el végre, hogy fischer és az elvtársai ne ugassanak bele abba, amihez semmi közük esetleg el kéne érni a hogy a homokosok és más aberráltak ne legyenek felülreprezentálva a médiában és a kultúrában
Biomechanoid
2012. február 01. 20:40
Tehát Fischer is zsidó. Milyen meglepő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!