Deutsch lesz Csongrád megye díszpolgára

2012. február 03. 14:04

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő kapja idén a Csongrád Megye Díszpolgára címet – döntött pénteki ülésén a megyei közgyűlés. Példaértékű emberi magatartással és a hazaszeretet képviseletével lehet elnyerni a rangot.

2012. február 03. 14:04

Deutsch Tamás kapja idén a Csongrád Megye Díszpolgára címet. Csongrád megye díszpolgári címét első alkalommal 2010-ben Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök vehette át. Tavaly az elismerést Lázár György, a Szegedi Tudományegyetem Kórélettani Intézetének professor emeritusa kapta.

Az önkormányzat rendelete alapján a Csongrád Megye Díszpolgára cím annak az élő vagy elhunyt magyar, illetve külföldi természetes személynek adományozható, aki Csongrád megyében vagy a megye érdekében a nemzettudat ápolása, erősítése tekintetében kiemelkedő munkát végzett, és ezen tevékenységével, példaértékű emberi magatartásával, hazaszeretetével, a megye és ezen keresztül a nemzet iránt érzett elkötelezettségével elismerést váltott ki akár szűkebb, akár tágabb környezetében.

A zárt ülésen hozott döntés ellen az ellenzéki frakciók tiltakoztak. Gazdag János, az MSZP frakcióvezetője hangsúlyozta, szégyenkezve vették tudomásul a közgyűlési többség döntését, mellyel – álláspontja szerint – a testület és a kitüntetés tekintélyét egyaránt leértékelték. Tóth Péter, a Jobbik megyei elnöke és közgyűlési frakcióvezetője közölte, nem tudták támogatni Deutsch Tamás kitüntetését. A frakcióvezető szerint a Fidesz a saját soraiban is talált volna méltóbb és alkalmasabb személyt az elismerésre.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2012. február 05. 04:52
Aszhittem hogy Szirbik elvtárs ,vagy Szarka(Botka)elvtársak a jelöltek.
Elinor Yosef
2012. február 03. 19:43
Jó hely ez a Csongrád megye. Magyar Anna elnöknek sikerült 3 év alatt 38-szorosára (200 millióról 7,7 milliárdra) növelni a megyei önkormányzat adósságát. Majd a kemény munka után a jól megérdemelt pihenését az Azori-szigeteken tölteni a barátjával. Nem ő volt aki behúzott a jegyzőnek és megkapta a "Bunyós" becenevet?
kukagyerek
2012. február 03. 17:12
"Deutsch lesz Csongrád megye díszpolgára" ---------------- Ne dőljetek be emberek, ez csak egy rossz vicc!
pierre bayle
2012. február 03. 16:23
Bakker ha én is mindenhol díszpolgi lennék ahol volt egy csajom, akkor nagyon híres lennék....:-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!