Mesterházy garanciát vár a kormánytól

2012. január 04. 21:42

A szocialisták azt várják, hogy tegye egyértelművé a kabinet, hogy nem tart igény a magyar emberek pénzére.

2012. január 04. 21:42

A paksi atomerőműben tett látogatást, illetve helyi szocialistákkal találkozott Mesterházy Attila szerdán. Az MSZP elnöke ezt követő sajtótájékoztatóján azt mondta, egyre többen beszélnek arról, hogy Magyarország recesszióba fordulhat, s ez igen aggasztó, rossz hír az ország, az emberek számára. Úgy fogalmazott: nem lehet érteni és tudni, minek kell történnie ahhoz, hogy Orbán Viktor és Matolcsy György felismerje, a nem ortodox gazdaságpolitika azért nem működik sehol a világban, mert nem tud működni, és nem azért, mert máshol nincsenek olyan zseniális politikusok, mint a magyar miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter.

 
Felvetette, ha a kormány hozzányúl a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényhez, és az érezhető, hogy az ottani jegybanki alaptartalékra is igényt tart a magyar miniszterelnök, akkor az a kérdés merül fel az emberekben, mikor jut eszébe Orbán Viktornak hozzányúlni a magyar emberek betétjéhez a bankban. Ezért a szocialisták azt kérik a kormánytól, tegye egyértelművé és adjon garanciát arra, hogy nem tart igényt a magyar emberek pénzére.
 
Mesterházy Attila a paksi atomerőművel kapcsolatos párton belüli véleménykülönbségről azt mondta, azt belső ügynek tekintik, és nem a sajtó nyilvánossága előtt vitatják meg. Szerinte a Fidesz felrúgta az energiapolitikát eddig jellemző konszenzust. Hozzátette: a szocialisták az erőmű üzemidő hosszabbításával egyetértenek, de a bővítést vakon, anélkül, hogy más lehetőségeket megvizsgálnának, nem támogatják.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2012. január 05. 08:34
"azt kérik a kormánytól, tegye egyértelművé és adjon garanciát arra, hogy nem tart igényt a magyar emberek pénzére" Ez szimplan hazugsagra valo felbujtas. Eddig olyan kormany meg nem volt aki ne elvett volna az emberektol, ezert a folyamatosan romlo eletszinvonal.
kalasnyikov
2012. január 05. 02:33
házmestert és a törökzsocit össze kéne heggeszteni. Kijönne belőlük nagyjából gyurcsótány leszopott fasza, fél herével.
cutcopy
2012. január 04. 23:37
Atika megint a régi hírek közt kutakodott valami mondanivalóért.. http://index.hu/belfold/galamb1729/
már foglalt
2012. január 04. 23:34
mostanában mintha kezdene elblikkesedni a politikamarketing. sajnos mindig vannak ilyen periódusai, csak ettől unalmassá válik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!