Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Index: Négy riportert tettek ki a köztévé Híradójából

2012. január 04. 16:54

Az Index értesülései szerint két riportert áthelyeztek a Híradótól, mert nem engedték kitenni nevüket a stáblistára, további kettővel pedig nem hosszabbítottak szerződést.

2012. január 04. 16:54

Az Index értesülései szerint elküldték a Híradótól azt a két riportert, akik úgy vállaltak szolidaritást a Lomnici-botrány miatt megbüntetett vágóval, riporterrel és felelős szerkesztővel, hogy nem engedték kiírni nevüket a stáblistára. Benyó Ritát, a Híradó parlamenti tudósítóját és belpolitikai szerkesztő-riporterét az MTVA közéleti főszerkesztőségéhez helyezték át, így a Ma Reggel és az MM nevű fogyasztóvédelmi magazinműsorban dolgozhat tovább. Balogh Judit belpolitikai riportert pedig az MTVA kisebbségi és nemzetiségi műsorok főszerkesztőségébe helyezték át.

Az Index szerint további két riportertől is elbúcsúzott a Híradó: nem hosszabbították meg a szerződését Horváth Aninak, annak a riporternek, aki az ominózus Lomnici-anyagot készítette, az Index belsős infói szerint felsőbb utasításra. Nagy Mélykúti Edit külpolitikai szerkesztő sem kapott új szerződést. Az Index úgy tudja, hogy ő azzal vívta ki az MTI Hírcentrum vezetőségének haragját, hogy közölte, erdélyi újságíróként dolgozott a Ceausescu-rendszerben az ottani köztévénél, de még ott sem tapasztalt olyan mértékű diktatúrát, mint ami a Híradóban folyik.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chinasky
2012. január 04. 23:13
persze ez nem baj szerintem. az a lényeg, hogy szépen fizesd az adót, mint én. és szebb lesz a világ.:)
Brüsszel
2012. január 04. 22:57
UGYANAZ a FAsszopó banda szopatja a riportereket most is mint az utóbbi nyolc évben.... Addig azért volt hányingerem, most meg ezért a híradótól. A nyelv nem, csak a segg változott.... Rendes elvtársak maradtak bent, akik most a szerencsétlen riportereket szopatják. Igazi félművelt gecik... Ezeket mikor tetszik már végre kibaszni a picsába???? Az egész éhségsztrájk botrány seholsem lenne, ha kibaszták volna Papp Danikát, Hegedüs Istvánt és Németh Zsoltot......
OrangeOrder
2012. január 04. 21:57
Szép-szép a tiltakozás meg a kiállás az elveink mellett, de kérdem én: ha a munkahelyemen (versenyszféra) nekiállnék tiltakozni, lázítani meg a szabályokat megszegni, akkor csodálkozzak, ha kibasznak? Tessék alázattal dolgozni.
Kronikas
2012. január 04. 21:57
A "minden elemében európai" médiatörvény újabb diadala. nem tűri az ellenvéleményt, nem tűri az ellentmondást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!