Helyettese váltja a lemondott államtitkárt

2012. január 26. 20:50

Korábbi helyettese, Kovács Pál váltja február 1-jén a múlt év végén felmondással távozó Bencsik János energiaügyi államtitkárt – írja a NOL a csütörtökön a Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki határozat alapján. A kinevezést Schmitt Pál a napokban hirdetheti ki.

2012. január 26. 20:50

Kovács Pál eddigi helyettes államtitkár váltja a megbízatásáról a tavaly december 31-ével lemondó Bencsik Jánost az energiaügyi államtitkári poszton – írja a NOL a csütörtökön a Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki határozat alapján. Kovács Pál helyettes államtitkári megbízatása a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM) január 31-én szűnik meg, így február 1-jén kerülhet az új pozícióba.

Kovács Pál 2010 óta az NFM energiaügyi helyettes államtitkára. Pályája elején a Paksi Atomerőműnél dolgozott, később atomenergetikai szakértőként tevékenykedett a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD atomenergia-ügyi ügynökségénél. 2009-től a szaktárca energiagazdálkodási és szabályozási főosztályán kapott állást – írja a NOL.

Bencsik János lemondásakor Facebook oldalán azt írta: „...azzal is szembesülnöm kellett, hogy nem vagyok kellően felkészült arra, hogy ámbár társadalmilag indokoltnak ítélt közpolitikai célokat számomra is megnyugtató módon tudjak szinkronba hozni a műszaki és gazdasági feltételekkel”. Bencsik ezzel a rezsiköltségek befagyasztására vonatkozó kormányzati intézkedésekre utalt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!