Üdvözli a szakma az árbefagyasztást

2011. december 12. 18:52

Átmenetileg befagyasztanák a víz- és csatornadíjakat, ha elfogadná a parlament a pénteki törvényjavaslatot – írja a hvg.hu.

2011. december 12. 18:52

A törvénymódosítás szerint ezentúl állami, illetve önkormányzati társulások lehetnek közműtulajdonosok. A Magyar Víziközmű Szövetség üdvözli a lépést, mert remélik, hogy végre egységes szabályozás lesz. A szakma szerint a törvény rendezi a szolgáltatók, valamint a fogyasztók jogait és kötelességeit. A víziközmű-törvény deklarált célja a nemzeti vízkincs, a fogyasztóvédelem és a nemzeti víziközművagyon védelme.

A víz- és csatornadíj mostantól kéttényezős lehet: alapdíj és fogyasztással arányos díj. A fizetendő díjakat az illetékes miniszter fogja kihirdetni a Magyar Energia Hivatal javaslata alapján. A díjszerkezetet egy kormányrendelet fogja megállapítani 2014-től. A törvénymódosító javaslat szerint a következő két évben legfeljebb 2,56 százalékkal emelnék a víz- és csatornadíjat. A szervezet hangsúlyozza: nem a díj lesz egységes, hanem a díjképzés. 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2011. december 13. 09:24
Ez ám a haladás. Holnap meg majd beszámolnak, hogy a dolgozóik mekkora teljesítményt nyújtottak a munkaverseny frontján és 120%-ra teljesítették a tervet! El nem tudom képzelni, hogy üdvözölnék egy központi árképzést az én piacomon. Miért tenném? Az csak annak jó, aki képtelen megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújtani, aminek az árát hajlandóak is megfizetni a vásárlók.
tarackos
2011. december 12. 22:32
Megvan az első szakma ami üdvözli a központi árképzést. Ennyit a vizesekről, eláztak...
realista
2011. december 12. 21:44
Remek! Most kaptam meg a víz-, és csatornadíj számlát. Valóban nem emelkedett a fogyasztás díja, viszont hozzájött még egy alapdíj, ami a vízóraátmérőtől függően exponenciálisan emelkedik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!