Tárca nélküli miniszter lesz Fellegi

2011. december 12. 12:45

Tárca nélküli miniszterként vezeti majd az IMF-delegációt a fejlesztési miniszteri posztjáról múlt héten lemondott Fellegi Tamás – jelentette be Orbán Viktor. A kormányfő kitért arra is, hogy a napokban döntenek az új fejlesztési miniszter személyéről, addig Fónagy János államtitkár vezeti a tárcát.

2011. december 12. 12:45

Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP frakcióüléséről távozóban bejelentette: Fellegi Tamás tárca nélküli miniszterként irányítja majd a Nemzetközi Valutaalappal folyó tárgyalásokat, valamint „az országgal szembeni pénzügyi támadások visszaverése érdekében szükséges intézkedésekre” is javaslatokat tesz majd. Orbán december 15-ével javasolja Fellegi kinevezését tárca nélküli miniszterré.

Fellegi múlt héten mondott le fejlesztési miniszteri posztjáról. A kormányfő közölte azt is, hogy utódjáról a következő napokban döntenek, addig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot Fónagy János államtitkár irányítja.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2011. december 12. 15:07
Ez így helyes, mivel viszi tovább a kormány megbizotti feladatait is és még kibövülnek az IMF és a minősítő intézetekkel a folyamatos kapcsolat tartás. Ezért a miniszteri poszt az orosz, kinai, ukrajnai kormányközi bizottságok vezetésénél is megmarad , ami a státuszát és mozgásterét biztosítja, s úgyanúgy a kormány tagjaként rész vesz a kormányülléseken a döntéshozatalban.
antala
2011. december 12. 14:52
Az a kérdés, hogy a címben megfogalmazott állításról - miszerint bár tárca nélkül, de miniszter lesz - Fellegi úr is tud-e, hallott-e, vagy sem. Nem lehet tudni mostanában.
Himalája
2011. december 12. 14:46
"Tárca nélküli miniszter lesz Fellegi" Hm, legalább egy cigarettatárcát, vagy péntárcát kaphatna a fizetése mellé.
liberálzöld.
2011. december 12. 14:13
Gondolom ezzel is csökkennek a központi költségvetés kiadásai. Végülis csak 1 minisztert, meg a sleppjét kell fizetni pluszban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!