Megfontolandó ajánlatot kapott az orvostársadalom

2011. december 29. 16:46

A teljes orvostársadalmat érintő bérrendezési javaslatot kapott az egészségügyi államtitkártól a Magyar Rezidensszövetség, ezt a következő órákban tárgyalják meg - jelentette be Papp Magor, a szervezet elnöke. A rezidensek korábban nettó kétszázezer forintos bért tűztek ki célul.

2011. december 29. 16:46

A teljes orvostársadalmat érintő alapbérrendezésre vonatkozó ajánlatot kaptak a Magyar Rezidens Szövetség vezetői csütörtökön Szócska Miklós egészségügyi államtitkártól jelentette be Papp Magor, a rezidensszövetség elnöke a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban folytatott, több mint háromórás egyeztetés után. Mint elmondta, a következő órákban konzultálni fognak a kollégáikkal a felmondóleveles akciójuk további menetét illetően, és hamarosan a közvéleményt is tájékoztatni fogják döntésükről.

 
Az államtitkár által felvázolt bérrendezésről Papp Magor részleteket nem árult el, csak annyit közölt: érdemi bérrendezési folyamat megkezdése került kilátásba 2012-re, s „ez ad okot a megfontolásra és a tárgyalásra”.
 
A rezidensszövetség felmondóleveles akciója meghirdetésekor azt tűzték ki célul, hogy az orvosok átlagbére érje el a nemzetgazdasági átlagbér háromszorosát: a kezdő orvosoknak nettó kétszázezer, míg a szakorvosoknak nettó háromszázezer forintos bért, illetve a teljes orvostársadalom számára lépcsőzetes béremelést kértek.
 
Papp Magor csütörtökön az újságíróknak nem árulta el, hogy ezekhez az összegekhez hasonló ajánlatot kapott-e, csak annyit mondott, „jelentős bérrendezésre” van kilátás. Kérdésre válaszolva közölte: jelenleg úgy látják, a bérrendezés forrásai is megvannak.
 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kajabusz
2012. január 01. 11:00
Nos, kedves Magor, jó volna, ha észrevennéd a csapdát, mert később beleestek, s mi is szívunk. Az utolsó percekre hagyták annak a látszatnak a keltését, hogy konstruktívan akarnak foglalkozni a dologgal. Lehetett volna korábban? Így viszont, ha nem fogadod el az ajánlatukat, te vagy aki nem működsz közre. Lépcsőzetes ígéret, megkapjátok az első lépcsőt, és mellé egy olyan törvényt, hogy aki menni akar, az mehet, de az állami finanszírozást vissza kell fizetni. Az első évfolyamtól. Tehát egy lépcső, ha nem tetszik mehetsz, csak fizess (modern röghöz kötés), oszt jó napot. A szemük sem fog rebbenni, ezt látnod kell előre! Hát, hajrá rezidensek, hajrá orvosok.
hazug politikusok
2011. december 29. 21:58
Kedves hülye Papp Magor nem fogják emelni a fizetéseteket mert közalkalmazottak vagytok. 2006-óta nem volt változás béremelés a közalkalmazotti bértáblán. Így csak üres fázis minden ígéret.
Faqtya ezredes
2011. december 29. 19:39
Menjenek a picsaba. Azertis egeszseges maradok, rohadjanak meg az orvosok.
Tné Marya
2011. december 29. 19:29
Ehhez még kell nekik a hálapénz. Meg hiszem, ha látom.Akik dübörögnek, azoknak valahonnan mégis előkerül valamennyi. /másoktól elvéve./ Tévedés, ha valaki most azt hiszi, hogy sajnálom az orvosoktól, ellenkezőleg. De sajnos ettől nem lesznek lelkesebbek. Na, de mi van a pedagógusokkal, Vagy mi lesz.? Sok más emberekkel.???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!