Két szavazata lehet a külhoni magyaroknak is

2011. december 05. 13:27

Kövér László javaslata létrehozna egy külhoni választókerületet, ahol független jelöltekre voksolhatnának a határon túli magyarok.

2011. december 05. 13:27

A határon túli magyaroknak is két szavazatot adna Kövér László. A házelnök választójogi törvénytervezethez benyújtott módosítója értelmében a külhoni magyarok egy pártlistára és egy külhoni választókerületi jelöltre szavazhatnának.

A külhoni egyéni választókerületben független jelöltként az a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező jelölt indulhatna, aki legalább 1.500, magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgár ajánlását megszerzi. Az a jelölt jutna mandátumhoz, aki megszerzi a magyarországi egyéni választókerületben a győztes jelöltre leadott legkisebb szavazatszámmal azonos vagy annál több szavazatot.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!