Börtönbe kerülhet Dopeman?

2011. december 07. 18:00

Nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt nyomoz az ügyészség Dopeman Bazmeg című száma miatt, amibe a Himnusz egyes sorait is beleszőtte. Ha megáll a gyanú, akár egy éves börtönbüntetés is kiszabható.

2011. december 07. 18:00

Nyomozást rendelt el nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt a VII. kerületi ügyészség – közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Az RTL Klub úgy tudja, 15 feljelentés érkezett Dopeman Bazmeg című számához, amiben szerepel a Himnusz néhány sora is, ezek alapján indult az eljárás. A Kuruc.info a múlt héten buzdította arra olvasóit, hogy jelentsék fel a rappert. Az ügyészség szerint megáll a nemzeti jelkép megsértésének gyanúja, ami ha bebizonyosodik, akkor akár egyéves börtönbüntetés is kiszabható.

A nyomozásról Dopeman is beszámolt Facebook-oldalán: „Emberek! Őszinte leszek, még engem is meglepett, de az ügyészség nyomozást indít a Bazmeg ügyben”. A rapper szerint nem gyalázott nemzeti jelképeket, mivel csak néhány sort emelt át a Himnuszból, a dallamból pedig semmit.

Ez egy szubjektív művészeti alkotás, ami szubjektív elbírálás alá tartozik. Nem követtem el bűnt. Amivel vádolnak, megalapozatlan.” – mondta el Dopeman az Indexnek, megjegyezve, hogy számított ilyen reakciókra. „Ez a dal egy kőkemény csapás. Nem a megoldás, hanem a kérdésfeltevés. Hogy milyen világban akarunk élni. Aki a Kádár-rendszerben, az a feljelentést látva most hozsannázhat.” – tette hozzá.

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grün
2011. december 08. 21:38
a gond az, hogy egy görény böffent valamit és azt szubjektív művészeti alkotásnak nevezheti...
Gotta_Go
2011. december 08. 10:27
Ezt sosem értettem. Aki kurvának áll, miért csodálkozik ha megbasszák?
drieno
2011. december 08. 09:25
a nemzeti jelképek elleni támadást sehol se kultiválják nem tudom, miért kéne pont nekünk kivételnek lenni annyi minden baromság történik, miért pont a nemzeti jelképek azok, amik gyalázása már egy szaros rapper napi rutinjához is hozzátartozik? ha meg nem jelentenek neki semmit, sőt, inkább gyűlöli őket, akkor jelentkezzen át világpolgárnak az ekkora tehetségeket nyilván tárt karokkal várják mindenhol, gyalázza már kicsit az ő nemzeti jelképeiket is a saját anyanyelvükön
Ouroboros
2011. december 08. 09:17
Kedves Mandiner! Ha erre születik egy Ilyen ország pedig nincs-bejegyzés, akkor visszanyeritek nálam a Robin Mastersszel megtépázott megbecsüléseteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!