VG: Gödöllőn pótolják majd a gyógyszerhiányt

2011. november 14. 08:54

Gödöllőn indulhat el jövőre annak a rákgyógyszernek a gyártása, amelyből világszerte hiány lépett fel - írja hétfőn a Világgazdaság.

2011. november 14. 08:54

Mintegy 30 millió forintos beruházás keretében épít új üzemcsarnokot Gödöllőn a Teva - adta hírül a Világgazdaság. A lap információi szerint az új egységben jövőre, a működési engedély megszerzése után indulhat meg annak a rákgyógyszernek a gyártása, amiből világszerte, így Magyarországon is hiány lépett fel.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön közölte: „alternatív beszerzési megoldásokon”, akár hazai gyártáson is gondolkodik az egészségügyi tárca, miután hiány lépett fel az 5-fluorouracil nevű onkológiai készítményből.

Paplanos Péter, a Teva kommunikációs igazgatója a Világgazdaságnak azt mondta, a készítményt gyártó holland gyárban technológiai hiba miatt állították le a gyártást, azonban hamarosan újra indul a termelés.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!