Megszólalnak a szirénák

2011. november 21. 17:55

Hétfőn este hatkor országszerte megszólalnak a szirénák egy katasztrófavédelmi gyakorlat keretében.

2011. november 21. 17:55

Az előre bejelentett katasztrófavédelmi gyakorlat szerint hétfőn 18.00 órakor országszerte megszólalnak a szirénák - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel. A kisgyermekes anyukák elvárásaira való tekintettel viszont a 120 másodperces teljes riadó jelzése helyett, csupán a 6 másodperces úgynevezett morgató próba jele kerül kiadásra - tették hozzá. Az OKF felhívta a figyelmet: mivel ez egy értesítési gyakorlat, most nem kell tenniük semmit.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy minden magyarországi lakóhellyel rendelkező nagykorú magyar állampolgár - aki nem rendelkezik a törvényben meghatározott felmentéssel - katasztrófavédelmi feladatok ellátása érdekében polgári védelmi szolgálatra kötelezhető, a gazdálkodó szervek pedig gazdasági szolgáltatásra.

Kiemelték: senki se telefonáljon, további információk elérhetőek a www.katasztrofavedelem.hu című honlapon.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2011. november 21. 18:15
Elsőre azt olvastam, hogy MEGSZÓLALNAK A SZIRÉNEK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!