Felszólítják a melegek a kormányt

2011. november 15. 14:01

A magyarországi meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű (LMBT) szervezeteket összefogó ernyőszervezet felszólítja a kormányt, hogy dolgozza át a jogszabályban használt családfogalmat, mert szerintük azonos- és különnemű párok százezreit sodorná jogbizonytalanságba.

2011. november 15. 14:01

A magyarországi meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű (LMBT) szervezeteket összefogó ernyőszervezet felszólítja a kormányt, hogy dolgozza át a jogszabályban használt családfogalmat, mert szerintük azonos- és különnemű párok százezreit sodorná jogbizonytalanságba az új családvédelmi törvény jelenlegi tervezetének elfogadása.

A Magyar LMBT Szövetség kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében a szervezet szorgalmazza, hogy a törvényben szereplő családfogalom befogadó, a társadalmi realitásoknak megfelelő és a családformák sokszínűségét elismerő legyen. A kormány a család fogalmát úgy határozná meg, hogy abban csak a házaspárok szerepelnek, az élettársak (függetlenül azok nemétől) nem. A szövetség szerint a jogszabály ezzel kétharmados törvénybe betonozná a magyar családok százezreit a család hivatalos fogalmából kizáró jogi rendelkezést.

A szervezet véleménye szerint az elmúlt hónapok családpolitikai fejleményei alapján egyre inkább úgy tűnik, „a kormány szabad kezet adott a magát választásokon önállóan megméretni hosszú évek óta nem merő fundamentalista törpepárt, a Kereszténydemokrata Néppárt ideológusainak, akik a családok valódi érdekeinek képviselete helyett avíttas, kirekesztő nézeteiket kívánják ráerőltetni a magyar társadalomra. Abortusztilalom, hagyományos nemi szerepek, és az életüket azonos nemű párjukkal összekötni kívánó meleg és leszbikus emberek iránti mérhetetlen gyűlölet politikájuk sarokköve”. A valóban családbarát politika szerintük nem azt keresi, kit és hogyan lehetne kizárni a család fogalmából, hanem elismeri a családformák sokszínűségét, és egyenrangúként ismeri el a családokat, függetlenül a benne élők nemétől vagy a párkapcsolat jogi formájától. Ezért felszólítják a kormányt, hogy a családvédelmi törvény jelenlegi tervezetét dolgozza át.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csaktom
2011. december 13. 15:42
http://jesushadtwodaddies.blogspot.com/2011/12/minden-eszkozzel.html
Kal
2011. november 16. 09:47
Az érvek és ellenérvek ismételgetése talán már felesleges. Amit még meg kell tennünk az a kármentés. Ezzel kapcsolatos gondolataimat a Kaleidoscope blogban foglaltam össze: http://kaleidoscope.blog.hu/2011/11/16/tanulsagok_mai_uldozotteknek
Nick:Hornby
2011. november 15. 20:50
Már megint előkerültek a megélhetési buzik. Én toleráns vagyok, csak undorodom. Na kedves meleg honfitársaim, ti pedig ezt kell, hogy toleráljátok.
Csomorkany
2011. november 15. 20:03
Van egy közjegyző haverom, már tervezzük, hogy megszívatjuk azzal, hogy beküldünk hozzá két fickót, hogy jegyezze be őket. Csak nem tudjuk, hogy utána házasodhatnak-e normális ember módjára. Szóval a kapcsolat fölbontásának csak van valami illetéke...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!