Eltemették Albert Flóriánt

2011. november 06. 15:24

Ezren kísérték utolsó útjára vasárnap délben az Óbudai temetőben Albert Flóriánt. Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint a labdarúgó ikonja és utánozhatatlan alakja volt a magyar labdarúgásnak, aki emberi tulajdonságaival és szerénységével is tiszteletet vívott ki magának.

2011. november 06. 15:24

Ezren kísérték utolsó útjára a hetven éves korában múlt vasárnap éjszaka szívinfarktusban elhunyt ferencvárosi labdarúgót vasárnap délben az Óbudai temetőben.

Elsőként Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke köszönt el a Császártól: „Játékát a könnyedség, az elegancia, a finesz, a virtuozitás jellemezte, zseniális megoldásaival számos mérkőzést döntött el az utolsó pillanatban. Ikonja és utánozhatatlan alakja volt a magyar labdarúgásnak, aki emberi tulajdonságaival és szerénységével is tiszteletet vívott ki magának.” 

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor arról beszélt, hogy bár Albert Flóriánt a világ bármelyik klubjában szívesen látták volna, ő hű maradt csapatához, családjához, Magyarországhoz.

Albert Flórián 1958 és 1974 között 351 bajnoki mérkőzésen 256 gólt szerzett a Ferencváros színeiben, a nemzeti csapatban 31-szer volt eredményes, s 1967-ben kapta meg az Aranylabdát. Az 1960-ban olimpiai, 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes labdarúgó 2004 óta volt a Nemzet Sportolója. 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. november 07. 08:38
egyébként még szép, hogy az egyetlen aranylabdás , sokszoros magyar válogatott labdarúgó temetésén a szövetség elnöke és állami tisztviselők is megjelennek, beszédet mondanak inkább sportemberek legyenek a példaképek, mint a vv-s , szteroiddal felfújt izomzatú idióták
Vizigót
2011. november 06. 20:56
Nyugodj békében Flóri Császár! Mindig velünk leszel, szívünkben és lelkünkben! Illő lenne, ha egyebet nem is írna ide senki! Ez nem vitaképes téma, akinek valakivel nézeteltérése támad, keressen egy másikat, és ott rendezze!
Mystes
2011. november 06. 19:29
Valahol az önszeretnél kezdődnek a dolgok, hogy nem szeretjük eléggé magunkat, azt amit csinálunk, amik vagyunk, amit képviselünk. Nem érezzük jól, otthon benne magunkat. Ezért marunk jobbra, marunk balra, hogy más se érezze jól magát.
afterall33
2011. november 06. 17:24
A halálhírt követően a médiában a család közleményben jelezte, hogy szűk rokoni körben szándékoznak temetni. (Ahogy vélhetően az elhunyt is szerette volna.) Aztán átlépve ezt az óhajt, közölték hogy TV közvetítés lesz. (Ez már elővételezte a megszépülni vágyók szereplési szándékát) Ekkor a család rezignáltan már csak azt kérte,hogy aki teheti inkább a fradi-pályán a ravatalnál rója le kegyeletét. Én ugyan nem bánom, hogy láthattam végül a temetést, de mégiscsak idekívánkozik: "mert ott áll eleve sírodnál, ő mondja meg, ki voltál, porod is neki szolgál."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!