Békesi: Kikerülhetetlen az IMF

2011. november 16. 10:19

Nincsenek eszközeink a válság ellen, ott állunk a csalánosban letolt gatyával – mondta Békesi László az ATV műsorában. A közgazdász szerint a jegybanknak monetáris oldalon, a kormányzatnak pedig fiskális oldalon csúszott ki a kezéből az irányítás.

2011. november 16. 10:19

Békesi László a műsorban közölte: Magyarországnak hatalmas szüksége lenne a Nemzetközi Valutalap (IMF) által kínált védőernyőre, mert az megnyugtatná a piacokat. A volt pénzügyminiszter szerint Magyarország következetlen gazdaságpolitikája miatt vesztette el a hitelét a piacok szemében, annak visszaszerzésében azonban már egy, az IMF-el kötött elővigyázatossági szerződés is sokat segítene. Hozzátette: az IMF a világgazdaságban rejlő problémákra financiális és szellemi megoldásokat kínál, itt pedig mindkettőből hiány van.

A közgazdász úgy látja, elkerülhetetlen az IMF-fel való megegyezés, illetve hogy 2012 közepéig új forrásokat kell találni, különben finanszírozási csőd várható. Békesi László megjegyezte: egy politikai párt számára nem lehet fontosabb a presztízse, mint az ország sorsa.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2011. november 16. 11:54
Hát nemtom. Szerintem nem feltétlenül kell IMF, de tény, hogy egy pancser kormánnyal esélytelenek vagyunk nélkülük. Márpedig most pancser kormány van. Így valszínű Békésinek igaza van. Persze könnyebb lenne ha nem lopták és verték volna el a manyup pénzt, akkor még lenne mihez nyúlni...
balbako_
2011. november 16. 11:27
Az a szerencsénk, hogy Békesi viszont kikerülhető. Amúgy mint micsoda osztja az észt?
Soma
2011. november 16. 11:24
"Magyarországnak hatalmas szüksége lenne a Nemzetközi Valutalap (IMF) által kínált védőernyőre, mert az megnyugtatná a piacokat." ----------------------- A piacokon elhatalmasodna a megnyugvás-igény! Istenem! Hol a büdös francban tanultak ezek! ?
Vizigót
2011. november 16. 11:03
Na szépen vagyunk, megszólalt a lejárt szavatosságú közgázguru. De ugyan vajon minek? "A volt pénzügyminiszter szerint Magyarország következetlen gazdaságpolitikája miatt vesztette el a hitelét a piacok szemében" Lófaszt Békesi, az van, hogy ez a kormány nem hajlandó zokszó nélkül teljesíteni az ukázokat és ezt az érintettek függelemsértésként élik meg, és eszerint is reagálnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!