Schmitt: Az öröklött állapot késztet kreativitásra

2011. október 04. 14:51

Schmitt Pál szerint a gazdaság, az üzlet világa a kíméletlen racionalitás mellett kreativitást igényel, Magyarországot pedig elsősorban öröklött állapota szorítja kreativitásra. A köztársasági elnök az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) keddi budapesti rendezvényén szólalt fel.

2011. október 04. 14:51

Magyarországot nemcsak a világban érezhető bizonytalanság, hanem elsősorban öröklött állapota szorítja kreativitásra - mondta Schmitt Pál az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) keddi budapesti rendezvényén. A köztársasági elnök szerint a gazdaság, az üzlet világa a kíméletlen racionalitás mellett kreativitást igényel. Szerinte az, ami tegnap meglepő fordulat volt, ma már követendő. Példaként az elnök elmondta, tegnap még csak Magyarországon gondolták úgy, hogy a bankoknak arányosan ki kell venniük részüket a terhekből, ma már az egész Európai Unió hasonlóan érez.

Schmitt Pál kedden hangsúlyozta: Magyarország hatalmas államadóssággal küzd, ezért nagyra értékeli az új alaptörvény közpénzügyi fejezetét, „amely megakadályozza az államadósság további növekedését, és előirányozza az államadósság GDP-hez viszonyított arányának 50 százalékra történő csökkentését”.
 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jag3
2011. október 05. 09:06
Az már igazán aggasztó, amikor Schmitt Pál beszél az AmCham előtt. Garantálni lehet, hogy _nem érti a nyelvüket_. Ez ugyanis nem sportegylet.
küllő
2011. október 04. 17:26
Schmittpali meg a kreativítás???!!!! AJJAJ!!
már foglalt
2011. október 04. 17:14
a kreativitással semmi gond. az eredménnyel annál inkább. arról már nem is beszélve,h idén már a kreativitás is eltűnt,vagy ha ez az, már bajnaiék is nagyon kreatívok voltak. hajjaj de mennyire
tarackos
2011. október 04. 15:39
Pali bá, sajna Téged is megörököltünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!