Összefogott Ivády Gábor és Molnár Oszkár

2011. október 11. 12:49

Ivády Gábor és Molnár Oszkár szigorítaná a képviselői összeférhetetlenséget, és megtiltaná, hogy listáról olyanok kerüljenek be a parlamentbe, akik korábban legalább öt évig nem dolgoztak.

2011. október 11. 12:49

Közös módosító javaslatot terjeszt be a képviselői összeférhetetlenséggel és jogokkal kapcsolatban két független képviselő: az LMP-ből kilépett Ivády Gábor és Molnár Oszkár - értesült a Népszabadság. A lap szerint a két honatya javaslata három fő tételből áll.

Egyrészről megtiltanák, hogy a parlamenti képviselők más kereső tevékenységet is folytassanak. Emellett összeférhetetlennek nyilvánítanák, hogy a kormánytagok - miniszterek, államtitkárok - egyben képviselők is lehessenek. Megtiltanák továbbá azt is, hogy olyan személy kerüljön be listáról a parlamentbe, akinek nincs legalább öt év munkaviszony a háta mögött. A Népszabadság megjegyzi: ez utóbbi kitétel érzékenyen érintené Orbán Viktort és más vezető fideszes politikusokat is, hiszen ők az egyetem után szinte azonnal képviselők lettek.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
poverello
2011. október 11. 14:08
"A Népszabadság megjegyzi: ez utóbbi kitétel érzékenyen érintené Orbán Viktort és más vezető fideszes politikusokat is, hiszen ők az egyetem után szinte azonnal képviselők lettek." no mi a helyzet kedves Népszabó??? ilyenkor működne a visszamenőleges törvényhozás??? amúgy az első kettő teljesen jogos, de ez a munkaviszonyos téma baromság...és ha már így lenne akkor miért is csak a listáról??? egyéniben bekerülhetne ha nem volt munkaviszonya???
drieno
2011. október 11. 14:03
félelmetes ütőerejű csapat ez a függetlenek kőkemín renonca a választási törvényre?
Senior
2011. október 11. 13:31
Dógozik, nem dógozik az egy dolog, de munkaviszonya csak van annak képviselőnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!