MSZP: napok kérdése a szakadás

2011. október 10. 08:09

A Népszabadság úgy tudja, Gyurcsány Ferenc platformja nem várja meg az MSZP novemberi kongresszusát a szakítással. A lap szerint a Demokratikus Koalíció Platform egyéves születésnapján teszi egyértelművé Gyurcsány, hogy külön utat választanak.

2011. október 10. 08:09

„Ez az egész olyan, mint egy válóper előtt a hidegháború, amikor mindkét fél arra vár, hogy először érvelhessen azzal a bíróság előtt: a másik lépett félre. Az elhidegülés már megtörtént, külön ágyban alszanak a felek, kacérkodnak is másokkal, de a valós törést jelentő megcsalás még várat magára, igaz, nem sokáig” - jellemezte egy MSZP-s politikus a párt és Gyurcsány Ferenc helyzetét a Népszabadságnak.

A lap forrásai szerint napokon belül várható a pártszakadás, ennek apropója pedig a Demokratikus Koalíció Platform megalakulásának egyéves évfordulója lehet. Az „ügyészségi eljárás miatti hangulatot és a szolidaritási érzet magas fokát” kihasználva Gyurcsány a születésnapi rendezvényen fogja egyértelművé tenni, hogy külön utat választanak. A DKP a lapnak nyilatkozó forrásai szerint önálló frakciót tudnak majd alakítani a parlamentben. Gyurcsányék nem készülnek pártalakításra, így vagy Kapolyi László Szociáldemokrata Pártja, vagy a Magyar Nemzet által megszellőztetett Demokrata Párt biztosít majd számukra szervezeti kereteket.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubakka
2011. október 11. 07:19
Minél több cafatra szakadnak,annál jobb.A riherongyot sem bölcs dolog egy darabban a lefolyóba dobni,dugulást okozhat,aztán csak a WOMA segíthet,vagy a csőgörény.A pöcébe velük,lmpéstül
hátakkor
2011. október 11. 07:14
Mondjuk Vadai elvtárnő talán az MSzP-nél is jobb helyen lesz a Fletó féle pártcsirában. A nagy húzás az lenne, ha Mesterházy pubit is magukkal tudnák vinni. :)
wartog
2011. október 10. 20:46
Na végre!Így aztán ki is nyiffantották magukat.Nincs tovább MSZP.Persze Gyurcsány párt se.Ha meg lecsukják, el is tűnik a süllyesztőben.
gary_cooper
2011. október 10. 19:56
Legjobb lenne, ha gyurcsány lépne ki. Nem mondhatná, hogy a fránya mszp-sek kiebrudalták. Azzal viszont kisebb esélye lenne az új pártjának. Miattam ezerfelé is oszolhatnak. Nélkülük mégis csak jobb lenne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!