Beidézték Orbánt, de a per elmaradt

2011. október 05. 15:46

Október 4-én kellett volna megjelennie a bíróságon Orbán Viktornak, mint alperesnek a Balsai-jelentés nyilvánossá tételéért indult perben. A felperes azonban elállt a pertől, miután a jelentést múlt héten nyilvánosságra hozták. Minda Zoltán ennek ellenére újabb levélben vár választ Orbán Viktortól a jelentés miatt.

2011. október 05. 15:46

Még áprilisban jelentették be, hogy Balsai István elkészült a 2006-os rendőri túlkapásokról szóló jelentésével, melyet akkor át is adott Orbán Viktornak, nyilvánosságra ugyanakkor nem hozták. Minda Zoltán előbb júniusban, majd augusztusban is kérte a jelentés kiadását, miután azonban ez nem történt meg, augusztus 28-án keresetet nyújtott be a Fővárosi Bíróságra az ügyben.

A bíróság alaposnak találta a kérelmet, ezért október 4-ére be is idézte a miniszterelnököt, mint alperest - derült ki a hvg.hu birtokába jutott végzésből. Mivel azonban a Balsai-jelentés szeptember 26-án teljesen nyilvánossá vált, Minda elállt a tárgyalástól.

A jelentést elemezve ugyanakkor Minda újabb levelet írt Orbán Viktornak és Balsai Istvánnak. Szerinte ugyanakkor problémás, hogy Balsai csak vizsgálódott, de tovább nem ment, pedig kötelessége lett volna. Ha ugyanis bűncselekmény jut egy hivatalos személy tudomására, akkor hivatalból kellene feljelentést tennie. A jelentésben Balsai tizennégy bűntettet sorol fel, de sem Balsai, sem Orbán Viktor nem tett feljelentést. Ennek okára vár indoklást Minda Zoltán.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. október 06. 08:30
"Beidézték Orbánt, de a per elmaradt" Egyelőre!
Trükkök Százai...
2011. október 05. 21:25
Nagy arc. Szegény Szerdahelyi jut eszembe, hasonló a lendület.
SBI
2011. október 05. 21:16
Minda Zoltán 4 President!
Omega2010
2011. október 05. 20:18
Mecsoda hülyítés folyik itt a legfölsőbb szinteken. orbán nem mert bemenni, mert tudja, hogy bent lenne a helye a sitten, országrombolás miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!