Véget vetne az uzsorázásnak a kormány

2011. szeptember 13. 16:30

A kormány tervezett Btk.-szigorításának értelmében már egy uzsorázás is bűncselekménynek számít majd. Szijjártó szerint véget kell vetni annak, hogy egyesek a kiszolgáltatott helyzetben lévőkön élősködjenek. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn jelentette be a Parlamentben, hogy az Országvédelmi terv egyik részeként „hajtóvadászatot” indítanak az uzsorások ellen.

2011. szeptember 13. 16:30

Szigorítaná a Büntető törvénykönyvet a kormány: a jövőben minősített esetnek számíthat az uzsora-bűncselekmények esetében az üzletszerűség, így már egy uzsorázás is bűncselekmény lesz - jelentette be Szijjártó Péter. A szóvivő leszögezte: véget kell vetni annak, hogy egyesek a kiszolgáltatott helyzetben lévőkön élősködjenek. Hozzátette: egyértelműsítik az ügyész keresetindítási jogát, vagyis uzsoragyanús ügyekben az ügyész keresetet indíthat majd.

Közölte azt is, hogy készül a koncepció arra vonatkozóan is, hogy a szociális konzultáció eredményének megfelelően a készpénzben nyújtott segélyezés aránya csökkenjen, a természetbeni segélyezésé pedig emelkedjen. Az uzsora elleni hatékonyabb fellépést biztosító törvényjavaslat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban készül, és két héten belül a kormány elé kerül - mondta.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn jelentette be a Parlamentben, hogy az Országvédelmi terv egyik részeként „hajtóvadászatot” indítanak az uzsorások ellen.

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Omega2010
2011. szeptember 13. 21:57
Léptem, jó éjt nektek! Külön Orcának:)
peninsulavaldes
2011. szeptember 13. 21:56
Jó éjt!
huttinger
2011. szeptember 13. 21:39
"""Akciós OTP személyi kölcsön forint alapon, az első 12 törlesztőrészlet 2 százalékponttal alacsonyabb és fix kamattal Szabad felhasználásra, árfolyamkockázat és ingatlanfedezet nélkül. THM: 32,27% """" Uzsorás..... https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Hitelkartya_H_20110630.pdf Uzsora kamatok tömkelege. Mi lesz ebből? :-)
Ékezet
2011. szeptember 13. 20:50
Természetbeni törtarany is jöhet! Dik! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!