Törvénytelen a közmédia létszámleépítése

2011. szeptember 09. 14:55

A munkaügyi bíróság jogellenesnek találta a közmédiában lezajlott csoportos létszámleépítést, egyúttal kötelezte az MTVA-t annak leállítására.

2011. szeptember 09. 14:55

A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete nyújtott be keresetet a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon. A kereset kéri a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál végrehajtott csoportos létszámcsökkentés jogellenességének megállapítását, illetve szervezet Ideiglenes Üzemi Tanáccsal kötött megállapodásának semmissé tételét.

A bíróság elmarasztalta az MTVA-t: kimondták, hogy jogszabálysértő a csoportos létszámcsökkentés, és semmis az Ideiglenes Üzemi Tanáccsal kötött megállapodás is. Az MTVA-t kötelezték a csoportos létszámcsökkentés végrehajtásának felfüggesztésére.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mardel
2011. szeptember 10. 13:41
Nagyjából ezért kell új munkatörvénykönyv.
drieno
2011. szeptember 09. 16:18
na, ennyit a magyar televízióról, most kénytelen lesz csődöt jelenteni, de az elvtársak maradnak a felszámolás végéig remek
denever
2011. szeptember 09. 15:56
a léhűtőket el kell tartani, punktum.
cutcopy
2011. szeptember 09. 15:43
Na tessék most hogy a szoclibék elterjesztették hogy a kormány vezérli a bíróságot kiderül hogy mégsem..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!