Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Roma Koordinációs Tanács alakult

2011. szeptember 26. 14:22

A roma stratégia elkészítésébe és végrehajtásába kíván minél több szereplőt bevonni a hétfőn megalakult Roma Koordinációs Tanács (ROK-T).

2011. szeptember 26. 14:22

Megtartotta alakuló ülését hétfőn a Roma Koordinációs Tanács (ROK-T) a Parlamentben. Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az ülés után újságírók előtt elmondta: 27 tagú tanács célja, hogy minél több szereplőt vonjanak be a roma stratégia elkészítésébe és végrehajtásába. A tagok között így az MTA, az egyházak, a munkaadók és munkavállalók képviselői, a romaönkormányzatok, és a civil szervezetek delegáltjai is helyet kaptak.

Balog Zoltán kiemelte: a romaügy Magyarországon ma azon múlik, hogy sikerül-e meggyőzni minél több embert és közösséget, hogy nekik is elemi érdekük a stratégia megalkotása. 

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a tanács megalakulásával kapcsolatban kijelentette: mindez a magyarországi cigányság számára reménykeltő és üzenetértékű. Mint mondta, emlékezete óta nem volt ilyen széleskörű társadalmi összefogás romaügyben.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ketroot
2011. szeptember 27. 11:38
És Kolompár Orbán már szart sem ér?!
4ttil4
2011. szeptember 26. 21:55
"Balog Zoltán kiemelte: a romaügy Magyarországon ma azon múlik, hogy sikerül-e meggyőzni minél több embert és közösséget, hogy nekik is elemi érdekük a stratégia megalkotása. " nem, a romaügy azon múlik, hogy a kibaszott retkeiteket ráveszitek, hogy normálisan viselkedjenek, tanuljanak, dolgozzanak, mint a magyarok amúgy meg remélem belekerül vagy 10milliárdba ez is :S
picur3ka
2011. szeptember 26. 19:10
Meg egy penzelnyelo. Basszak mar meg, a sok szervezetuket! Tobb tanacsuk van, mint az ENSz-nek!
bispora
2011. szeptember 26. 17:56
Hát ez meredek lesz-megyünk megint fejjel a falnak... (Beütöttem a ROKT mozaikszót a google-ba: http://www.rokt.co.uk/ )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!