Pórul járhat a dohánylobbi

2011. szeptember 02. 15:11

Az Index szerint a dohánytermékekre kivetett jövedéki adó emelésével pótolhatja a kormány a várhatóan körülbelül 100 milliárd forintot kitevő költségvetési lyukat.

2011. szeptember 02. 15:11

A cigaretta jövedéki adójának elmarad júniusi emelését 2012-től az eredetileg tervezettnél drasztikusabb adóemeléssel pótolhatják - írja az Index. A portál - Orbán Viktor nyilatkozataira alapozva - a jövedéki adók emelését tartja a növekedés elégtelenségéből fakadó költségvetési lyuk lehetséges befoltozási módjának.

A június 3-án benyújtott eredeti javaslat alapján három lépcsőben emelték volna az adókat: szeptembertől, majd 2012 januártól és júniustól drágult volna a cigaretta és a sodort dohány. A több módosítással ellátott javaslatot végül a parlament gazdasági bizottsága vonta vissza a zárószavazás előtt.

Az Index felhívja a figyelmet: uniós kötelezettségünk az adóemelés, hiszen 2014. január 1-el a cigaretta árának 60 százalékát a jövedéki adónak kell kitennie, ami nem lehet kevesebb, mint 1000 szálanként 90 euró.

 

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2011. szeptember 03. 22:18
A 2/3-os persely megtöltésére természetesen a dohányosokat veszik elő...már megint. Pedig, ha a GMO termékeket, a génmodosított adalékanyagokat adóztatnák, hú, na abból aztán lenne pénz. Mert csak a fogkrémbe nem teszik őket, még nem...Ja, hogy a Fideszesek szeretik a szója-adalékot, meg a kukorica szirupot, az íztelen és vizes import disznót-csirkét meg az Óperenciántúli paradicsomot, meg az "energia italokat", és dohányellenes a főnök? Valaki látott már 2/3-os politikust nagyon nem politkorrektül cigizni? Szivarozni?
HSL
2011. szeptember 02. 18:00
Helyes, helyes, csak valósuljon is meg.
OrangeOrder
2011. szeptember 02. 15:51
Nagyon helyes! A polgártársaink és a mi - passzív dohányosok - egészségét, életét veszélyeztető, azon nyerészkedő bűnszövetkezetek minimum azt érdemlik, hogy a bankokhoz hasonló terhek sújtsák őket. Bűnrészességet a bunkó dohányosok (ismétlem: bunkó) jelentenek, itt meg a szemetelést és a tiltott helyen való dohányzást kell keményen büntetni.
Aromó
2011. szeptember 02. 15:32
na végre egy jó hír..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!