Péntekig érkeznek a népszámlálás kérdőívei

2011. szeptember 27. 08:07

A számlálóbiztosok péntekig kézbesítik a népszámlálás kérdőíveit a lakosok címére. Internetes adatközlésre október 1-től 16-ig lesz lehetőség, de a számlálóbiztosokkal is lehet időpontot egyeztetni.

2011. szeptember 27. 08:07

Péntekig viszik ki a népszámlálás kérdőíveit a számlálóbiztosok a lakosok címére; a borítékban háztartásonként egy lakás- és egy személyi kérdőív szerepel majd.

Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivőjének tájékoztatása szerint a számlálóbiztosok a borítékokat csak azokra a címekre kézbesítik, amelyek egyértelműek. Minden címre csak egy borítékot dobnak be, amelyet ki is lehet tölteni, ha pedig többre van szükség, ez jelezhető a számlálóbiztosnak. A bedobandó borítékokon szerepel az adott címre beosztott számlálóbiztos neve, biztosi igazolványának száma, illetve telefonos elérhetősége. Ez utóbbi alapján akár időpontot is egyeztethetnek vele az adatok bevallásáról a felkeresett címen lakók.

Október 1-jétől 16-ig lesz lehetőség internetes adatközlésre, a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód alapján. Az adatközlés 20-30 percet vesz igénybe, és ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, nem keresi fel őket a számlálóbiztos. Az adatok közlésénél az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni. Ha valaki az adatközlés és október 1. közötti időszakban született az adott háztartásban, nem szerepel majd a statisztikában.

A mintegy 40 ezer számlálóbiztos egyenként átlag 100-120 címre megy ki, a külterületeken ez 50-70 címre csökkenhet.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tzsg
2011. szeptember 27. 15:32
egyébként a számlálóbiztosoknak is ugyanúgy 50ezres csekk jár, ha nem úgy kezelik a rájuk bízott adatot, ahogy kellene
toklasz
2011. szeptember 27. 13:42
Nem kell semmit igazolnod Semmi gond nem lesz mert a kérdezőbiztos senkit nem fog az itthoni címeden találni. "Utánatok" senki nem fog menni, tehát nincs dolgotok az egésszel! :)
Kedves Robi
2011. szeptember 27. 13:40
Mi most kaptuk meg, csak belenéztem. Lakcím és születési idő alapján elég könnyű lesz az azonosítás...
romboló
2011. szeptember 27. 13:38
csak emlékeztetem akinek nem tűnt fel a népszámlálás nem anoním nagyon jól beazonosítható a válaszadó személye ( lakcím, a kérdezőbiztos által kipostázott borítékon szereplő vonalkód, és a személyreszóló kérdések) családomban van rossz tapasztalat népszámlálásról történt 1938-ban nagyszüleim magyarnak vallották magukat 1948-ban költöztek is pozsonyból magyarországra, fiuk szlováknak vallotta magát(Ő a keresztapám) ő maradt, 1950-ben úgy szökött magyarországra, mert addigra sem sikerült a szlovák hatóságoknál elérnie hogy ő magyar. a válaszadás kötelező, de nem kötelező valóságot mondani annyit lehet hazudni ki mennyit akar, a lakásra vonatkozó részek az értékalapú vagyonadót készítik elő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!