Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Orbán: Esély a válság legyőzésére

2011. szeptember 02. 10:27

A miniszterelnök szerint az elmúlt egy évben végrehajtott gazdasági fordulat esélyt nyújt a válság legyőzésére, ám ahhoz komoly kormányzati munkára van szükség. Orbán Viktor és Schmitt Pál egyeztetett a sérülékeny társadalmi csoportok támogatásáról és a kétharmados törvények beterjesztéséről is.

2011. szeptember 02. 10:27

Orbán Viktor miniszterelnök és Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken a Sándor-palotában tartott közös sajtótájékoztatót, ahol beszámoltak megbeszélésük eredményéről. A kormányfő szerint Schmitt Pál részéről elvárásként jelent meg, hogy a kormány még az ősszel terjessze a parlament elé a fontos, kétharmados és sarkalatos törvényeket.

A miniszterelnök kiállt az adósságcsökkentés politikája mellett. „Elmondtam az elnök úrnak, hogy az európai gazdaság azért van nehéz helyzetben, mert szinte kivétel nélkül minden uniós tagállam az eladósodottság útján halad. Magyarország és Svédország nem ezt az utat választotta. Magyarország úgy döntött, hogy másik pályára áll” - magyarázta.

Az elmúlt egy év gazdasági fordulata jó esélyeket kínál a válság legyőzésére, ehhez viszont komoly törvények meghozatalára van szükség - érvel a kormányfő. Szerinte ilyen törvény lehet a köznevelési, a felsőoktatási és a stabilitási jogszabály is. Orbán Viktor beszélt a sérülékenyebb társadalmi csoportokkal való szolidaritás fontosságáról is. „Az elnök úr kérte, hogy külön intézkedésekkel segítsük ezeket az embereket, mi pedig mindent meg is fogunk tenni, hogy a segítő szándék célba érjen” - tette hozzá.

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2011. szeptember 03. 22:35
„Elmondtam az elnök úrnak, hogy az európai gazdaság azért van nehéz helyzetben, mert szinte kivétel nélkül minden uniós tagállam az eladósodottság útján halad. Magyarország és Svédország nem ezt az utat választotta. Magyarország úgy döntött, hogy másik pályára áll” Elmész Viktor a picsába..... Államadóság: 2010. április 19,323.1 M Ft 2011. július 19,738.3 M Ft És mind ez úgy, hogy közben a lenyúlt MANYUP-ból már bezúztátok az állampapírokat 1345 milliárd forint értékben és így is magasabb az államadóság, mint ahogy megkaptátok a kormányzást.
HSL
2011. szeptember 03. 12:52
A válság esély Orbánnak a lemondásra.
Omega2010
2011. szeptember 03. 12:48
Akkora válság van Nyugat-Európában, hogy... "Kapkodnak a munkásokért Nyugat-Európában 2011. szeptember 3. | 10:00 Németországban, Svédországban és Franciaországban két számjeggyel nőtt a munkaerő iránti kereslet az online álláshirdetési oldalakon augusztusban az egy évvel korábbihoz képest. Különösen erősen emelkedett az igény a szakmunkás jelentkezők iránt, de az ipar szinte minden területén jelentős volt a keresletbővülés." http://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/kapkodnak_a_munkasokert_nyugat-europaban.154767.html Ja, még valami? A lényeg. "A Monster európai foglalkoztatottsági indexe szerint immár egy éve tart a két számjegyű keresletnövekedés." Csak nem nálunk. orbán leállhatna már a hazudozásról.
nyuggközgazda
2011. szeptember 03. 12:36
Igaza van Chikán Attilának, nem az a baj az Szja-nál, hogy egykulcsos, hanem, hogy rossz a súlypontja. Ha a keresetbővítésre szánt kb 300 Mrd-ot arányosan osztották volna el, jobban szolgálta volna a célt. Még most is lehetne ezen részben javítani, ha Demján javaslata szerint bevezetnék a Szolidaritási Adót, sávosan a 4 millió fölötti jövedelmekre és legalább részben kivezetnék a szuperbruttósítást. Ezzel még "arányosítható" lenne a rendszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!