MSZP: Többkulcsos adórendszert!

2011. szeptember 04. 15:30

Többkulcsos adórendszert és a tb-járulék csökkentését kérte a kormánypártoktól az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatóján. A párt szerint a kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően Magyarországot fokozottan sújtja a válság.

2011. szeptember 04. 15:30

„A többkulcsos, progresszív és igazságosabb adórendszer több pénzt hagyna az emberek zsebében, a tb-járulék csökkentése pedig lehetőséget biztosítana az újabb munkahelyek megteremtésére, mert így olcsóbbá válna az élőmunka” - mondta vasárnapi, a fővárosi Orczy-kertben tartott sajtótájékoztatón Török Zsolt, az MSZP szóvivője. A képviselő kifejtette: javaslatuk értelmében az első ütemben három, majd újabb két százalékkal kellene csökkenteni a tb-járulékot. Beszéde végeztével Török Zsolt arra kérte a törvényalkotókat, hogy fogadják el a szocialistáknak a devizahitelesek megsegítésére készített kilencpontos javaslatcsomagját is.

Vasárnap a szintén szocialista szóvivő, Kormos Kata arról beszélt, hogy a kormány „dilettáns” gazdaságpolitikájának következtében Magyarországot a többi európai államnál jobban sújtja a gazdasági válság, az egykulcsos adórendszer miatt pedig az átlagember még kevesebbet keres. Kijelentette: a devizahitelesek sem kaptak valódi segítséget az elmúlt időszakban, és a kormány javaslatai csak elodázzák a probléma megoldását.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 05. 10:17
A több kulcsos páncélszekrényeket nem kéne?
drieno
2011. szeptember 05. 07:27
kösz, maszop a tippet összességében több, mint hetven évig kísérleteztetek rajtunk, mindannyiszor teljes csőd lett a vége, csak utoljára még a maradék országot is sikerült kirabolni és elzálogosítani hallgatni bölcsebb lenne
füst
2011. szeptember 04. 19:46
Az egykulcsos szja, úgy jó, ahogy van. Rengeteg közgazdasági és társadalmi érvet lehet mellette felsorakoztatni. De elég annyi, hogy az mszp-nek nem tetszik. Az jó, mert megtanultuk, hogy amit kedvelnek, abba tönkre megy az ország.
nyuggközgazda
2011. szeptember 04. 17:39
A 2010-es adótörvények megszavazásakor, amikor 2010-re 5 miliós határt állapitottak meg, egyuttal megszavazta a MSzP-SZDSZ koaalició a 2011-re 15 milióra történő fölemelését is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!