Mérgezés a Kincsem Parkban

2011. szeptember 29. 12:39

Helyesbítés! Egy emberen jöttek ki allergiás tünetek és egy macska pusztult el a Kincsem Parkban a szokásos időszaki légyirtás után.

2011. szeptember 29. 12:39

Az MTI korábban az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletesére hivatkozva csütörtökön közölte: feltehetően mérgezés következtében pusztult el több állat és sérült meg három ember könnyebben a fővárosi Kincsem Parkban. Az indoklás szerint állítólag valaki mérgező anyagot fújt be a park területére, ahol lovak és kutyák pusztultak el.

A fenti információkat később Krebs András, a Nemzeti Lóverseny Kft. marketingese cáfolta: a szokásos légyirtás zajlott, amikor „egy emberen allergiás tünetek jelentkeztek, amit a mentők kalciuminjekcióval kezeltek. A versenylovak közül egyetlen állaton sem észleltek semmilyen tünetet. Egy macska valóban elpusztult ma, de halála nincs összefüggésben a légyirtással”.

A polgári védelem munkatársai szerint az egészségre ártalmas vegyszer-koncentrációt mértek a helyszínen, ám a vészhelyzet alapos szellőztetés után megszüntethető. A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője szerint „lakosságvédelmi intézkedésekre nincs szükség”– tette hozzá.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. szeptember 29. 16:26
MSZP közlemény: A hosszú farkú Náci macskával egy öngyilkos merénylő a rövid farkú mérgezett Kiss Egér végzett. Az MSZP emléket fog állítani a kis partizánnak és MSZP frakción belül az Egér utat ezentúl Kiss Egér útnak fogjuk nevezni.
SBI
2011. szeptember 29. 15:14
Mi a fenét kell sokkolni az embereket? Az előbb hangosan felnevettem egy beíráson. Az egyik beszédes kancám meghallotta és beszólt, benyihogott.
Krupp Skya
2011. szeptember 29. 15:02
65 év MSZP után már nincsen kincsem!!
kardosdoktor
2011. szeptember 29. 14:55
Az ilyen hírekért nem lehet büntetni!? Éljen a sajtószabadosság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!