Megvenné a Coopot Csányi Sándor

2011. szeptember 01. 12:25

A Bonafarm-csoportot is birtokló OTP-vezér a legnagyobb hazai üzlethálózatot nézte ki magának - írja a hvg.

2011. szeptember 01. 12:25

Saját üzletlánccal egészítené ki élelmiszer-ipari érdekeltségét Csányi Sándor - írja a HVG. A hetilap szerint a Bonafarm-csoportot is birtokló OTP-vezér a legnagyobb hazai üzlethálózatot, a Coopot nézte ki magának. Az üzletláncok forgalom szerinti rangsorában stabilan a harmadik helyen álló Coop a HVG szerint a válság egyik viszonylagos nyertesének számít.

A HVG szerint a Pick Zrt.-t is birtokló Bonafarm-csoportnak azért érné meg a Coop megvásárlása, mert a statisztikák szerint egyre erősödő tendencia, hogy a fogyasztók a lakóhelyükhöz közeli boltokban vásárolnak. A Coopnak több mint ötezer boltja van országszerte, és hazai lánc lévén nem kell válságadót fizetnie, ami szintén vonzóvá teheti a befektetők számára.

Idén júniusban a hazai üzletek 658 milliárd forint forgalmat bonyolítottak, ami 0,5 százalékos csökkenést jelent az előző hónaphoz képest. Az első félév forgalma stagnált a tavalyi első félévhez viszonyítva.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2011. szeptember 02. 10:56
Bokros fogja megvenni és Éhcoop lesz a neve, mert ugye ingyen ebéd azért már még sincsen.
korona
2011. szeptember 02. 10:47
Jó ötlet! Azt tanácsolom Csányi Sándornak, hogy igenis vegye meg a Coop-ot! Minél több hazai tulajdonú multi, annál jobb! Sok sikert kívánok Csányi Sándornak!
drieno
2011. szeptember 01. 16:18
teljes lesz a vertikum már a kommunizmus vége felé belátták páran, hogy a mezőgazdasági termelő csak akkor jut majd pénzhez, ha övé a feldolgozás és a kereskedelem is csányi csak igazodik ehhez, övé a bóly rt, a szegedi szalámi és még ki tudja, mi minden
gross
2011. szeptember 01. 12:38
"hazai lánc lévén nem kell válságadót fizetnie" ??? A válságadót nem tulajdonos alapján vetik ki, az szigorúan tilos is lenne az EU-ban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!