Rétvári: Sikeres a családi adózás

2011. szeptember 27. 18:44

Rétvári Bence szerint a KSH adatai bizonyítják, hogy már most erősebbek a családok a családi adózás bevezetésének köszönhetően.

2011. szeptember 27. 18:44

Rétvári Bence szerint a családi adórendszer meghozta első eredményeit, amelyet a KSH kedden publikált adatai is alátámasztanak. A KDNP-s országgyűlési képviselő úgy véli: már az idén is érezhetően erősebbek a magyar családok. A keresetek reálértékének a legnagyobb növekedése a sokgyerekes családoknál következett be, ami Rétvári szerint egyértelmű üzenet a kormányzat irányából: aki több gyereket vállal és dolgozik, az több támogatásra számíthat.

A politikus leszögezte: aki a családi adórendszer eltörlését követeli, az a gyermeknevelés fedezetét akarja elvonni a családosoktól. Minden kormányzatnak el kell döntenie, hogy kiket támogat: a családokat vagy a bankokat - mondta. Jól láthatóan az ellenzék a bankok pártján áll, míg a kormány a családok érdekét tartja elsődlegesen szem előtt - mondta s kereszténydemokrata honatya. Rétvári bízik abban, hogy a családtámogatási rendszer lassítani tudja a népességfogyás ütemét. Hozzátette: a KDNP a családok pártjaként legfőbb feladatának a családok megerősítését tartja.

A KSH keddi adatai szerint a családi kedvezményeket is figyelembe véve az első féléves nettó átlagkereset 8,3 százalékkal, a reálkereset pedig 4,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A keresetek reálértékének legnagyobb növekedése a sokgyerekes családoknál következett be. A kétgyerekes szülők nettó keresete 13,8 a háromgyerekeseké 22 százalékkal nőtt az első félévben, a reálkereset pedig 9,3, illetve 17,2 százalékkal emelkedett.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. szeptember 28. 08:38
"Sikeres a családi adózás" Miért? Van ilyen? "Minden kormányzatnak el kell döntenie, hogy kiket támogat: a családokat vagy a bankokat - mondta. Jól láthatóan az ellenzék a bankok pártján áll, míg a kormány a családok érdekét tartja elsődlegesen szem előtt " Aki ennyire hülye, az megérdemli, hogy most kormányon legyen.
josip
2011. szeptember 27. 19:58
Hülyék ezek? Gyógyszerre isznak???
itstrue
2011. szeptember 27. 19:48
http://iwiw.hu/i/alkalmazas/Partok-1515415109 3% a Fidesz, nah pont ennyire sikeres ez is mint minden más amit csinálnak másfél éve.
szempontpuska
2011. szeptember 27. 19:45
nem emelik sem a családi pótlékot, sem a gyest, az álláskeresési segélyt megszüntetik, az álláskeresési járadék folyósítását pedig kilencről három hónapra csökkentik, nem jár majd szabadság a Gyes ideje után és kitartanak a családbarát adórendszer mellett, mellyel tovább folytatódott a születésszám csökkenése Hipp-Hipp...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!