Akár öt év letöltendőt is kaphatnak az uzsorások

2011. szeptember 16. 16:04

Benyújtotta a parlamentnek az uzsorások szigorúbb büntetését lehetővé tevő Btk.-módosításokat Navracsics Tibor.

2011. szeptember 16. 16:04

Benyújtotta a parlamentnek Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter azokat a Btk.-módosító indítványokat, melyeket célzottan az uzsorások ellen használhatna az igazságszolgáltatás.

A javaslatban szerepel többek között, hogy 3-5 év legyen az uzsora büntetési tétele, amelyet minden esetben le kell ülni. Emellett ne legyen az uzsora definiálásának alapfeltétele az üzletszerű elkövetés, hanem már egyetlen alkalom is bűncselekménynek számítson. Az indoklásból kiderül az is, hogy lehetővé tennék, hogy aki a hatóságnak ilyen esetet még bejelentett azelőtt, hogy a hatóság arról tudomást szerezne, akár teljes mentességet is kaphat.

A törvénymódosításban szerepel, hogy az ügy társadalmi súlyosságára tekintettel nyolc nappal az elfogadása után lépjen érvénybe.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2011. szeptember 19. 10:11
Nemhogy a meglévő törvényeket alkalmaznák. Akkor egy uzsorás 10-15 évre lecsukható lenne. ma
miloka
2011. szeptember 16. 17:11
Kedves előttem szólók! Ne csak a címet olvassátok már! Itt egy lényeges mondat! "A javaslatban szerepel többek között, hogy 3-5 év legyen az uzsora büntetési tétele, amelyet minden esetben le kell ülni. "
tarackos
2011. szeptember 16. 17:11
Attól, hogy vmit rapid módon bevezetnek a társadalmi súlyosságra való hivatkozással még nem fog rapid módon megszűnni az uzsorázás. Ennek csak abban az esetben van értelme, ha a másik oldalon a rendőrség már fel van készülve, különben csak színház. Aggasztó, ahogy az eljárási időket is ide-oda tologatják, ahogy éppen érdekük diktálja...
ketroot
2011. szeptember 16. 17:05
Akár? Hát ez nem semmi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!