Visszaszólt a Chartának Schiffer

2011. augusztus 24. 19:56

Az LMP frakcióvezetője szerint a Charta nyílt levele rendkívül képmutató és provokatív.

2011. augusztus 24. 19:56

Schiffer András szerint „Gyurcsány Ferenc elvbarátai és a '92-es demokratikus charta álszóvivői egész egyszerűen nincsenek abban a helyzetben, hogy ma bárkit ebben az országban a jogállami normákról kioktassanak”. A Magyar Demokratikus Charta nyílt levélben szólította fel Schiffer arra, hogy vonja vissza a Gyurcsány Ferenc ellen tett feljelentését még azelőtt, hogy a parlament döntene a szocialista politikus mentelmi jogáról. Az LMP frakcióvezetője elmondta: feljelentése nyomán közvádas eljárás folyik, és ilyen esetben nem lehet visszavonni a feljelentést. Nem tartja valószínűnek, hogy „Bauer Tamás és fegyvertársai ezzel ne lennének tisztában”.

A politikus szerint a levél azért is képmutató, mert „úgy hírlik”, hogy nem csak az LMP feljelentése miatt kérték ki Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát. A levél második felével kapcsolatban Schiffer kiemelte: amikor a jelenlegi kormányzat törvénysértését észlelték, az LMP számos esetben tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. A levélben megemlített törvények és az LMP feljelentésének összehasonlítását Schiffer ócska csúsztatásnak nevezte, mivel azokat az LMP leszavazta a parlamentben.

Schiffer szerint a levél íróinak összehasonlítása azért is képmutató és hazug, mert a sukorói telekcsere kapcsán egy kormányrendelet kapcsán merült fel a nyilvánosság szabályainak megsértése, míg a levélben törvényekről írnak a charta szóvivői. Kiemelte: míg a kormányrendelet tartalmáért a miniszterelnök személyében felelős, addig a törvényt az Országgyűlés fogadja el. Schiffer szerint egyébként „rendkívül ártó, hogy az eddig hatalom lévő politikai erők egymás szennyesére mutogatva próbálják a sajátjukat tisztára mosni. Emellett bár Orbán Viktor valóban néhány hónap alatt felszámolta az alkotmányosságot, de ettől még az embereknek joguk van tisztán látni nemcsak Sukoró, hanem például a kormányzati negyed vagy a 2006-os rendőri jogsértések ügyében is” - fogalmazott az LMP-s politikus.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2011. augusztus 25. 19:29
Az LMP-nek az érzésem szerint valódi erkölcsi felháborodásán túl szerintem politikai érdeke is, hogy az MSZP-vezetőket támadja. Egyrészt támogatóik számára ez fontos és szimpatikus, másrészt hosszabb távon hasznos lenne nekik, ha egy új, a mostaninál jóval tisztább MSZP jönne létre - egy olyannal (mint baloldali párt) elég jól együtt tudnának működni a későbbiekben.
tevevanegypupu
2011. augusztus 25. 12:33
Orban felszamolta az alkotmanyossagot? Mikor? Na ne tessek mar.. Ez olyan mint a "se Gyurcsannyal, se Orbannal.." van benne valami mdf- szeru.
gyumadar
2011. augusztus 25. 10:26
Ki az a demokrata gyurcsányi ? és mi az ademokratikus charta? Ezek talán olyan dolgok mint a demokratikus combino vagy a demikratikus szemkilövetés .......... Most kivételesen a Szakasics gyereknek igaza van !
drieno
2011. augusztus 25. 10:21
a charta meg a böszme erősen dolgozik rajta, hogy a lomposék legyenek a váltópárt, miután a házmestery és bandája szemlátomást felülkerekedett a maszopon belül
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!