Simor hagyta volna tönkremenni a devizahiteleseket

2011. augusztus 29. 18:40

„Nem kellene megmenteni a devizahiteleseket, végre meg kell tanulnunk, hogy nincs ingyen ebéd” – mondta Simor András jegybankelnök 2008-ban a WikiLeaks portálon megjelent nagykövetségi távirat szerint.

2011. augusztus 29. 18:40

„Nem kellene megmenteni a devizahiteleseket, végre meg kell tanulnunk, hogy nincs ingyen ebéd” – mondta Simor András jegybankelnök 2008-ban April Foley akkori amerikai nagykövetnek a WikiLeaks portálon megjelent nagykövetségi távirat szerint. A Foley névvel aláírt dokumentum alapján a jegybankelnök azt is elismerte, hogy nincs hatékony eszköz a devizahitelezés visszafogására, és úgy fogalmazott: „a magyaroknak meg kell tanulniuk helyesen cselekedni, csak azért, mert az a helyes”, nem pedig azért, mert rá vannak kényszerítve.

Simonyi András volt washingtoni nagykövet szerint a diplomáciai munkában bevett rejtjeltáviratok sokszor elemzést és személyes véleményt tartalmaznak, ezért nagy baj lenne, ha ezek mindegyike nyilvánosságra kerülne. Simonyi szerint semmi új, vagy meglepő nincs Simor most nyilvánosságra került szavaiban, a jegybankelnök ezt nyilvánosan is hangoztatta. Emellett hiba lenne a mai állapotot összemosni a három évvel korábbival, amikor a frank árfolyama 180 forint környékén volt - fűzte hozzá.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2011. augusztus 30. 17:23
Simor hagyta volna tönkremenni, de Orbán megmenti őket, ugye fijuk?
kukagyerek
2011. augusztus 30. 17:20
"Simor hagyta volna tönkremenni a devizahiteleseket" A rohadék!!!
gudmen
2011. augusztus 30. 16:20
Ja, amugy meg a durva nönemü szülödet andris, nincs annál borzalmasabb kombo, mint amikor a butaság a rosszindulattal párosul, Te féreg!
gudmen
2011. augusztus 30. 16:13
A mondanivalojának a tartalma kritikán aluli, de itt egyfajta értelmezési probléma is van simor részéröl. Tudjuk rola, hogy nem egy iqfighter az emberünk de minimálisan elvárhato lenne az MNB elnökétöl, hogy értsen és beszéljen magyarul helyesen. Ugyanis az "ingyen ebéd" kifejezést a közgazdászok nem a hitelügyletekre értették ahol a hitelfelvevö tiszteséges kamatot fizet-ill. tiszteségtelenül magasat- a banknak, dolgozik, termel..stb.. Hanem pl. az elprivatizált javak, hitelek szociálisrendszerbe juttattására, munkanélküli járadék, segélyezés, magas nyugdijak etc. Mint pl. a görögök esetében ahol nem volt ritka a 2-2500 euros nyugdij. De a mi esetünkben még erröl sem beszélhetünk, hiszen a privatizácios javakat gyakorlatilag netto ellopták a posztkommunista efftársak. Bántoan szánalmas figura vagy andris..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!