Orbán a nehéz időszakról

2011. augusztus 19. 15:03

Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytatott Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel.

2011. augusztus 19. 15:03

A megbeszélésen elhangzott, hogy az euróválság miatt Magyarország nehéz időszak előtt áll, és hogy az euróválság hatásainak kivédése megszorító intézkedésekkel lehetetlen, ezért az ország átszervezésének felgyorsítására és elmélyítésére van szükség, a miniszterelnök továbbra is fontos szerepet szán a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak.

A kormányfő és a nemzeti erőforrás miniszter Hoffman Rózsa oktatási államtitkár részvételével áttekintette a nemzeti felsőoktatási rendszerről és a nemzeti köznevelési rendszerről szóló törvények koncepcióit, és úgy döntöttek, hogy azokat a lehető legrövidebb időn belül a kormány elé terjesztik. Cél, hogy a két törvény kora ősszel megszülethessen.

Orbán Viktor és Réthelyi Miklós áttekintették az eldöntendő szakmapolitikai kérdéseket, melyekben hamarosan döntések fognak születni. A megbeszélés napirendjén szerepelt a szociálpolitika és a kultúrpolitika területeinek áttekintése, valamint a Magyar Állami Operaház leendő vezetőjéről szóló döntés.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rogananti
2011. augusztus 22. 12:52
Megjött neki?
romboló
2011. augusztus 21. 14:57
milyen nehéz időszak? kinek? tessék mán számolni 500 milliárd MOL (mai napon 350) minimum 522 milliárd kiesés az szja bevételből legalább 1000 milliáred a ppp beruházások kivásárlása, és ezek csak hab a tortán, hát van itt pénz kínai kölcsön, szaudi kölcsön államkötvénykibocsájtás dollárban stb, me és plusz csak el kell venni 612 ezer korengedményes, korkedvezményes és rendvédelmisek nyugdíját bevétel belőle az ngm szerint évi 40 milliárd,200 e rokkant, rokkantnyugdíjak felülvizsgálata évi 70 milliárd bevétel,300 milliárd manyup elvétel, chipszadó, e-85 50ft-os adóemelés, de akárhogy számolok a kiadási oldal lényegesen nagyobb mint akisemberkifosztási oldal , tehát a kormány hazudik van pénz a kasszában csak a kisembereket ki kell semmizni és kifosztani
nyugalmazott tanár
2011. augusztus 21. 08:32
Ennyi szenilitás egy rakáson!!! Ezek a hozzászólók mindent elfelejtenek, amit az elvbarátaik elkövettek ellenünk, csak a jobboldal gyalázására futja náluk. Vagy elemi szövegértési problémáik vannak? "az euróválság hatásainak kivédése megszorító intézkedésekkel lehetetlen, ", állítja Orbán Vitkor. "az ország átszervezésének felgyorsítására és elmélyítésére van szükség" Ezt hogy lehet nem megérteni? Hja, nem akarásnak... Pont az ellenkezőjét magyarázzák bele a bértollnok elvtársak. Hahahahaha! Savnya a szőlő?
Gombóc XVI. Artúr
2011. augusztus 20. 00:49
Az túltervezett GDP-növekedés miatt 100Mrd Ft-ot kell megtakarítania a kormánynak (vajon ki tervezte félre?), ezért Orbán Viktor most közli a miniszterekkel, hogy kinek mennyivel lesz kevesebb a pénze. A többi csak rizsa...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!