Hoffmann: Kész oktatási koncepciók

2011. augusztus 23. 14:07

Az oktatási államtitkár szerint elkészültek a köznevelésről és oktatásról szóló törvények koncepciói, így azok a jövő héten a kormány és a parlament elé kerülhetnek.

2011. augusztus 23. 14:07

Hofmann Rózsa kedden a Nemzeti Tankönyvkiadó konferenciáján bejelentette: elkészültek a két új oktatási törvény koncepciói. Ezek az oktatási államtitkár szerint legkorábban a jövő hét során kerülhetnek a kormány és parlament elé.

A kapcsolódó kormányülést országjárás követi majd, amely során az érintettekkel konzultálnak majd - magyarázta Hoffmann Rózsa. A köznevelés rendszerét érintő törvénykoncepió kapcsán a kereszténydemokrata politikus elmondta: a jelenlegi túlszabályozottság helyett lazább keretszabályozást alakítanának ki, amely több eszközt hagy meg a szakemberek kezében.

Az önkormányzati törvény és az új közoktatási törvény Hoffmann szerint egymással összhangban rendelkeznek majd az iskolák állami kézbevételéről. A pedagógiai programokat a koncepció alapján a tantestületek fenntartói hozzájárulás nélkül fogadhatnák el. A pedagógus-életpályamodell várhatóan 2013. szeptemberében lép majd életbe.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. augusztus 23. 23:03
alig 9 év alatt sikerült eljutni a koncepcióig - rekord!
korona
2011. augusztus 23. 20:42
Erkölcstelen felnőttek nem nevelhetnek erkölcsössé gyermekeket. Olyan mélyen van a pedagógusok színvonala, hogy aligha várható el egy egészséges, helyesen gondolkodó ifjúság, majd felnőttekké való nevelése tőlük. Tisztelet a kivételeknek, de a kivétel erősíti a szabályt. A nevelés teljesen el lett nőiesítve. Ki fog a fiúkból férfiakat nevelni? Milyen tarkabarka társadalom lesz a jövőben? De lesznek igaz lelkek, akik, ha az iskolában nem kapták meg az élet helyes felfogását, önmagukat fogják képezni. Kénytelenek lesznek.
Aldo Raine hadnagy
2011. augusztus 23. 19:18
Nekem ez a kedvencem: " A pedagógus-életpályamodell várhatóan 2013. szeptemberében lép majd életbe." Ha még esetleg elhúzodik a kidolgozása,(ahogy szokott lenni),mondjuk 2014 elejére-közepére, akkor gyakorlatilag már a ciklus vége lesz.Tehát sikerül úgy levézenyelnie Hoffmannak a négy évet,hogy a pedagógusokkal megint senki enm törődütt semmit(már akiket nem rúgtak ki). Jó kormányzás ez.
antala
2011. augusztus 23. 17:21
Mi az, hogy köznevelés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!