Devizahitel: a kormány szerint nincs már mit tenni

2011. augusztus 11. 17:18

Az ötpontos otthonvédelmi akcióterv és a szociális családiház-építési programon kívül további intézkedésekre jelenleg se szükség, se lehetőség nincs - mondta Kovács Zoltán csütörtökön.

2011. augusztus 11. 17:18

Az ötpontos otthonvédelmi akcióterv és a szociális családiház-építési programon kívül további intézkedésekre jelenleg se szükség, se lehetőség nincs - mondta a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a bajba jutott, devizában eladósodott lakáshitelesek megsegítésével kapcsolatban.

Szaló Péter, a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára a tájékoztatón közölte, már jövő év márciusában elkészülhetnek az ócsai bérlakások. Az árfolyamrögzítéssel kapcsolatban Kovács Zoltán elmondta, a 15 százalékos árfolyam-különbözeti garancia mértéke biztosan nem változik. Az államtitkár megerősítette, a Nemzeti Eszközkezelő - amely egyebek mellett a fizetésképtelenné vált emberek otthonait veszi állami kezelésbe - augusztus végére feláll. 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2011. augusztus 12. 17:17
Az életerős családok pedig fognak tudni boldogulni, azt tudom. Azért életerősek. De ha hisztériakeltéssel lebénítják őket, akkor tehetetlenek lesznek, nagyon valószínű. Amit itt és most az ellenzéki oldalról szítanak, az az egészséges túlélési ösztön meghekkelése, segítés címen. Több kárt okoz ez a suttogó, majd süvítő hisztériakeltés, hasonlóan a hülye összeesküvés-elméletekhez, mint amennyi kárt a jelenlegi kormány okoz. Ennek örül igazán a nevető harmadik, aki a kezét már mossa és dörzsölhgeti....csakhogy a mindennapi mesét is meglegyen.
kérdés
2011. augusztus 12. 07:48
Az egész devizahiteles mizériával kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy megszívtuk, de nagyon. 100valahányéve úgyszintén, 70-80 éve is volt egy ilyen hullám...ismétlődik. A népnyelv szerint, nem szabad átlépni úgy az Új Esztendőbe, hogy az embernek hitele van. Erre azt mondtuk babonaság, feladtuk a hagyományt. Akkor most mit sírunk? Valamikor láttam a nzz-ben egy statisztikát, miszerint Európában Mo-on egyedül kiugróan magas a magántulajdonban lévő kisingatlanok száma. Ez egyértelműen utalt arra a tendenciára (ami bekövetkezni is látszik), hogy nagy ingatlankezelő társaságok, befektetők foga fájdult meg erre a témára. Ez jó 10 éve lehetett. Amit a következmények miatt megtehet egyedül egy kisingatlanos (hamár bedőlt a mézesmadzagnak a könnyebb gyarapodás reményében), az annyi, hogy saját költségeinek a drasztikus lefaragásával megpróbálja tartani az ingatlanát. Ha minden kötél szakad, akkor pedig előnyösebb kondíciók között beáll a bérlők sorába. Valójában ez van. A nyervogással, vissza-, ide-, odamutogatással senkinek sem lesz könnyebb a puttonya.
kukagyerek
2011. augusztus 11. 21:18
"Devizahitel: a kormány szerint nincs már mit tenni" Na, ezért szavazhattatok, erre a takony bandára! kétharmad > egyhuszad
Winston Smith
2011. augusztus 11. 20:59
Köszönjük szépen az Orbán-kormány egetverő bűneit/baromságait! -10% Fidesz Úgy látszik, a nép a kemény úton tanulja, hogyan kell jobbik-szavazóvá válni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!