LMP: Tájékoztatást a kínai alkuról!

2011. július 02. 17:12

Schiffer András nyílt levélben szólította fel Orbán Viktort arra, hogy hozza nyilvánosságra a közelmúltban aláírt magyar-kínai kétoldalú megállapodásokat.

2011. július 02. 17:12

Schiffer András szombaton nyílt levelet juttatott el a miniszterelnökhöz, melyben leszögezi: az embereknek jogában áll megtudnia, mit tartalmaz a közelmúltban aláírt 12 magyar-kínai kormányközi megállapodás.

A levél felszólítja Orbán Viktort: hozza nyilvánosságra a kétoldalú szerződések tartalmát. Schiffer András a megállapodások teljes terjedelmű nyilvánossá tételét kéri, az LMP arra kíváncsi, hogy az „Orbán Viktor és Ven Csia-pao kínai miniszterelnök jelenlétében aláírt megállapodások hogyan illeszkednek a magyar gazdaság természetes igényeihez, pontosan milyen a munkaerő-piaci hatásuk, és milyen közvetett, illetve közvetlen kötelezettségekkel járnak Magyarország számára”. 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. július 03. 14:07
Esetleg elotte Richard Fieldrol ha nehany szot lenne szives Andriska..Hol van, milyen egeszsegnek orvend, miert tunt el ilyen gyorsan szereto korukbol..Sok telepules van am meg ahol repesve varjak..Ricsi gyere vissza!:)
tevevanegypupu
2011. július 03. 14:07
Esetleg elotte Richard Fieldrol ha nehany szot lenne szives Andriska..Hol van, milyen egeszsegnek orvend, miert tunt el ilyen gyorsan szereto korukbol..Sok telepules van am meg ahol repesve varjak..Ricsi gyere vissza!:)
trendo
2011. július 03. 12:18
Addig jó, míg ki nem derül, hogy már megint hogy át lettünk vágva! :) Hogy a kínaiak max. a saját tulajdonú cégüknek adnak hitelt :) Nekünk legfeljebb arra, hogy vegyünk jó sok kínai árut! Hogy államkötvényt ugyan vesznek, de kedvezőtlenebb kamatfeltételekkel, mint a piac :) Hogy a citromsavat nekünk akarják eladni kannás bor alapanyagnak:) Hogy a Malév nem kell nekik, csak az, hogy a kínai légitársaság lefölözze az Ázsiába menő repülőforgalmat a saját részére rezervált szombathelyi repülőtérrel? Ahonnan majd a korrupt vámosok segítségével özönölhet majd a hamis származású áru Nyugatra, míg csak az EU be nem int? :) Hogy az együttműködés azt jelenti, hogy korlátlan számú, könnyített ügyintézésű tartózkodási, letelepedési stb. engedélyt kell kiadnunk kedves partnereinknek? És ha valami nem tetszik, akkor a "kínai bizniszt" megkapja a konkurens Szlovákia?
magnamater
2011. július 03. 10:43
A hátunk mögött már annyi rossz alkut kötöttek, hogy Schiffer kérelme jogosnak tűnik.Árnyalja a témát, hogy ez előnytelen szerződésekben az LMP jogelődje, az SZDSZ az egyik főbűnös!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!