Hoffmann: Jól teljesítettek a diákok az érettségin

2011. július 13. 12:30

Az oktatási államtitkár szerint természetes, hogy nem töltik fel a középfokú oktatásban meghirdetett férőhelyeket és jelentős többlet áll elő. Az oktatási államtitkár beszámolt az idei érettségi vizsgák eredményeiről is, melyek az előző évekhez hasonlóan alakultak.

2011. július 13. 12:30

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár közölte: a középiskolákba meghirdetett helyek száma és a felvettek létszáma közötti különbséget nem tervezési hiba okozta. Az oktatási államtitkárság által közzétett adatok alapján a középfokú oktatási intézmények meghirdetett férőhelyeinek többlete a 2011/12-es tanévre 51956, míg 2010/11-re 43162 volt.

Az államtitkár szerint az osztályonkénti férőhelyek száma a maximális kapacitást jelenti, ami általában 35 fő. Ezt a keretet azonban ritkán töltik fel, az osztályok létszáma intézménytípusoktól, a közoktatási törvény előírásai alapján évfolyamoktól függően 24 és 28 között mozog - fejtette ki Hoffmann, aki szerint a különbség minden évben tapasztalható.

Az oktatási államtitkár beszámolt az idei érettségi vizsgák eredményeiről is, melyek az előző évekhez hasonlóan alakultak. Hoffmann Rózsa szerint a diákok jól teljesítettek. Az összesített átlag 3,65 volt, az előző évi 3,62-vel szemben. Az államtitkár elmondta ugyanakkor, hogy a jónak mondható eredmények mégis elégedetlenséggel járnak, mert romlik a fiatalok helyesírása, idegen nyelvi és alaptudásuk sokszor gyenge, s ezért sokan lemorzsolódnak a felsőoktatásból. Hoffmann szerint az érettségi vizsgakövetelményei nagyon alacsonyak, hozzátette ugyanakkor, hogy elkezdődött az érettségi rendszer átdolgozása a színvonal fokozatos emelése érdekében.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!