Egyelőre nem nő a cigaretta jövedéki adója

2011. július 04. 17:38

Módosító javaslatot nyújtott be hétfőn az alkotmányügyi bizottság a dohánytermékek jövedéki adójának emelésével kapcsolatban. A javított tervezet szerint valamennyi ide vonatkozó passzust törölnék.

2011. július 04. 17:38

Zárószavazás előtti módosító javaslatot nyújtott be hétfőn az alkotmányügyi bizottság a Parlamentben a cigaretta jövedéki adóemelésének eltörlésére. Az irat szerint az ide vonatkozó valamennyi passzust törölni kellene a tervezetből, mivel az „a stratégiai célokkal ellentétes”. A javaslat indoklása szerint a cél az, hogy az azonosan káros termékek azonos mértékben adózzanak. Ezért a cigaretta és a fogyasztási dohány vegyes adójának értékarányos részét csökkenteni, mennyiségi alapú összetevőjét növelni, egyben adóterhelésüket közelíteni szükséges.

A módosítás a tervezett törvény más pontjait is átírná. Enyhítené az ingatlanvagyonnal rendelkező cégek részesedésének megszerzéséhez kapcsolódó illetékkötelezettséget; továbbá pontosítaná az offshore-jövedelmek hazaáramoltatásával kapcsolatos szabályokat azzal, hogy nevesítenék: az ilyen jövedelmek nem tartoznak az szja-törvény hatálya alá, ha a vagyont a jövő év végéig hazahozzák. Az eredeti törvénytervezet kedvezményt ígér azoknak is, akik ez év végéig magyarországi rendszámmal látják el most még külföldi rendszámú autójukat. A módosítás nyomán a kedvezményt csak azok vehetnék igénybe, akiknek június 15-ét megelőzően már ilyen autójuk volt.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Learten
2011. július 05. 22:01
Én nem csaltam, nem használtam külföldi rendszámmal autót, nem volt offshore cégem, viszont fizettem a kivetett horrorisztikus adókat. Ilyen háttérrel hova kell mennem valamiféle kedvezményért??? Azért őrület hogy a csalókat (vagy nevezhetjük jog/hézag/tudóknak is) jutalmazzák, akik pedig nyögik a terheket kapják az újabb adókat és adminisztrációs terheket (újabb adók pl.).
josip
2011. július 04. 19:17
A cigivel csak az én seggemet akarják nyalni. De még nem hagyom. Majd wc után. A többi meg? ... Ha valaki hosszú éveken át lopott, adócsalt, hazudott, vígan élte a világát, megbocsáttatik. Ha valaki hosszú éveken át reggeltől estig becsületesen dolgozott, befizette az adót, mit kap? Adóemelés, áremelés, vásárlóképességcsökkenés. Ha valaki külföldi rendszámmal adócsalt, most megbocsáttatik. Becsületes ember (tisztelet a szerencsés kivételeknek), aki ezeréves rozsdaboglyával jár ha nem akar szuzukit életfogytiglani hitelre, csak messziről lát olyan autót amire a gazdája külföldi rendszámot tesz, mert nincs kedve se büntetést, se parkolást se pályadíjat fizetni... Fitymacsattogtató dilettáns esztelenség ez, nem nemzeti együttműködés... Ja amúgy kitettem a szégyenfalra, a Lénai, az Acélos, a Hordókészítő és a Daganatos mellé, pont összeillenek.
remki
2011. július 04. 18:55
Akkor háborodj fel. Azt azért megkérdezném, eddig melyik országban éltél?
=nessuno=
2011. július 04. 18:34
Felháborító.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!